Last news in Fakti

9 Август, 2014 13:27 11 309 22

Бареков: При народа е лошо, а на върха е разврат

  • "българия без цензура"-
  • николай бареков-
  • ббц-
  • бсп-
  • дпс-
  • герб-
  • котел-
  • светлин танчев

ДПС и ГЕРБ са едни големи фирми, които разпределят всичко, заяви лидерът на България без цензура в Котел

Бареков: При народа е лошо, а на върха е разврат - 1
Снимка: БТА

Ситуацията в страната е тежка. БСП, ДПС и ГЕРБ докараха държавата до катастрофа. Това каза по време на среща с членове и симпатизанти в Котел председателят на "България без цензура" и зам.-председател на ЕКР в Европарламента Николай Бареков.

„Лошото положение обаче е видимо само долу при народа, а на върха е разврат. ДПС и ГЕРБ са едни големи фирми, които разпределят всичко. Те наемат хората да метат срещу 40 лева, за да им слугуват за жълти стотинки. Време е този фарс да спре“, категоричен беше Бареков. "Аз казах зловещата истина, че тези хора крадат, и заради това станах неудобен. Всички до един ще бият по мен - и Борисов, и Местан, и Костов, и Румен Петков", обяви лидерът на ББЦ. „Нямам друго оръжие освен вас, но оръжията, които се използват срещу мен, са могъщи – медии и милиарди левове“, обясни Бареков на хората.

"Ние политиците обаче трябва да правим политика. Наша грижа е хладилниците на хората да са пълни, да има образование и здравеопазване. Бизнесът си е за бизнесмените", посочи той.

 

„Проблемът на България е, че парите вместо да са в икономиката, са в политиката“, това обяви зам.-председателят на ББЦ Светлин Танчев. Той подчерта, че нещата трябва да се обърнат. „Политиците трябва да са проводници на онова, което искат хората - така разбирам демокрацията, но тук се прави обратното“, посочи още Танчев.

Животновъди от Котел алармираха пред Бареков, че властите у нас не обръщат внимание на проблема с болестта "син език". Янка Попова от Регионалната животновъдна асоциация каза, че от бранша са предупредили за появата на заразата още преди два месеца, но мерки не са последвали.

Николай Бареков се ангажира да запознае колегите си в Брюксел с проблема, за да получи той адекватно решение. Животновъдите поискаха от него и съдействие да се прекрати една несправедливост, която е залегнала сред правилата в Общата селскостопанска политика – това, че всеки, който представи документ за собственост, може да получава директни плащания за пасища и мери. Според статистиката у нас са заявени 4 млн. дка мери и пасища, за които се дават директни плащания, но две трети от тях са заявени от хора, които нямат нищо общо със земеделието. Животновъдите смятат, че би било по-справедливо, ако всеки, който кандидатства за подобни плащания, си ги получи, само ако докаже, че минимум 50% от доходите му идват от селскостопанска дейност.

„Котел никога не е изглеждал така през годините. Вероятно това е най-бедният град в ЕС“, посочи областният председател на ББЦ – Сливен, Георги Балабанов. Според него безработицата в града е над 70% и е обхванала дори хора, които са учили и не са мързеливи. „Време е този 25-годишен разпад да спре и да се тръгне напред“, подчерта Балабанов.

След срещата бе проведено и учредително събрание на "Евромайки", на което присъства и председателят на женската структура на ББЦ Калина Крумова. Делегатите определиха новоучредената структура да се председателства от адвокат Янка Стоева. "Надявам се, че разбирате каква е ролята на една майка – тя трябва да се грижи за децата си, да ходи на работа и ако има възрастни родители - и за тях. Така че, помагайте на председателя на "Евромайки". Това, с което трябва да се справи тя, не е лесно", призова Калина Крумова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mqlko Milkov

    4 0 Отговор
    Е нормално Бостаните крадяха, докато народа ревеше. В същия момент бостаните казват, че няма проблеми. СТИГА ТАКИВА ТВАРИ
  • 2 Стефани Иванова

    3 3 Отговор
    Народът гладува - това е факт. И сякаш на никого не му пука от тези, които до сега ни управляваха.
  • 3 Владимир Аполонски

    4 1 Отговор
    Много се краде горе, няма как да не е разврат. А що се отнася до хората, те да се спасяват поединично.
  • 4 Daniel Ivanov

    6 0 Отговор
    Трябва да се направи едно истинско разследване, за да се види кои са политиците злоупотребили със поста си.
  • 5 Симеон Тасев

    1 1 Отговор

    всяко нещо с времето си
  • 6 Симеон Тасев

    0 1 Отговор
    ще плащат яко
  • 7 скар фейс

    3 0 Отговор
    Горе долу, при нас е същата работа, като в Сумалия. Територия, в която всеки се оправя както може, тоест, по-силния бие по-слабия и му взема това, което има. Разликата е, че при нас обиржиите се знаят и са добре защитени от "евроатлантически закони".
  • 8 любител

    6 6 Отговор
    Тоя нагъл лъжец има само часовници на стойност над 100 000лв и обяснява, че хората са бедни? Защо не дава нещо за благотворителност?
    Иначе наистина се надявам да няма хора който се връзват на такива мошеници.
  • 9 Ivan Vodenicarov

    4 5 Отговор
    tili 6te kazva6 koi kakvo pravi be poglednise sam be ti napravi taka da trada naroda o6te kato be6e jornalis ti skalpi nomera s buletinite i balgaria e na tova ppolojenie
  • 10 Методи Методиев

    4 3 Отговор
    Към Иван Воденичаров! Вие сигурно сте първият говедар в България, който пише на латиница!? Или пишете на латиница, защото сте зле с правописа на българси ?! Все едно! Би било чудесно ако не ангажирате аудиторията с омерзението, коете е завладяло душата и ума Ви.
  • 11 Митко Атанасов

    8 1 Отговор
    Има поговорка
    ,,прост народ,слаба държава,,
    щом търпим така ще е...........
    има и друга
    ,,дай на прост човек власт и му гледай сеира,,
    Каквото и да кажеш за българските политици,все ще е вярно.
    щом търпим така ще е...........

    Коментиран от #12

  • 12 скар фейс

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Митко Атанасов":

    Много е прост народа, наистина. Мисли си, че някой го е грижа за него.
  • 13 Бай Иван

    1 2 Отговор
    Ако все така върви скоро и на върна , ще стане доста лошо! На хората им писна!
  • 14 Бай Иван

    7 2 Отговор
    Той е платена кукла която след 2 години никой няма да помни!
  • 15

    4 3 Отговор
    Народа май е доволен и си живее добре, не виждам протести по улиците. Хората в Европа са си извоювали по високите заплати със стачки, докато се свиваме и мълчим като мишоци нищо няма да се промени, то и аз не бих дал на някой които работи за мен повече пари, щом си мълчи и работи. Това че бизнеса няма пари за по високи заплати е ЛЪЖА, трябват по сериозни синдикати които да организират хората, но за момента май и те са корумпирани.
  • 16 georgi genchev

    0 2 Отговор
    Ostavete go toia P---t narod,..da pluva v tia l..na i taia mizeria,...toi 700godini e stoial pod robstvo....i prodylgava da e taka.....
  • 17 nikis72

    1 2 Отговор
    ДО димитър колев.отивай в европа
  • 18 nikis72

    1 2 Отговор
    до всички недоволни-вместо да мрънкате вземете направете нещо в живота,в европа било така или иначе...да ама не .в чужбина се бачка здраво или по скоро много здраво.не може само да се иска,трябва и да се дава.

    Коментиран от #20

  • 19 Змей Горянин

    2 2 Отговор
    Виждал го е народа този, най-вече на снимка.
    Такива като Бареков трябва да бъдат прогонени с камъни от България и българската политика!

    Коментиран от #21

  • 20 Бай Иван

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "nikis72":

    Защо какво трябва да направим според теб?Като едно време нашите родители да грабнем пушките и да отиваме пак в Балкана ли? Тези времена са отминали.Сега трябва всичко с диалог и да се решава.В държавата има закони и те трябва да се спазват.Това ни различава от животните.Просто ако някой не ни харесва не гласуваме за него.Вместо да се вайкате като дойде време вместо да стоите при полите на жените си отидете и гласувайте за хората които харесвате.Поне това можем да правим.

    Коментиран от #22

  • 21 Бай Иван

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Змей Горянин":

    Проблема не е в Бареков! И той както и останалите си мислят ,че могат да направят нещо за държавата и вероятно са искрени в помислите си ,въпроса е какво , ще им бъде разрешено да направят когато влязат във власта.
  • 22 Симеон Тасев

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Бай Иван":

    какви закони като управниците коват законите както искат те време е да взимаме пушките не да чакаме а такива като тебе да мълчат много си далече чичке от нещата