Last news in Fakti

17 Август, 2014 15:21 1 333 1

Висока изкупна цена на гроздето се очаква в Ямболско

  • грозде-
  • изкупна цена-
  • висока

Дъждовете похабиха голяма част от реколтата

Висока изкупна цена на гроздето прогнозират стопаните в Ямболско. Дъждовете и градушките на места са унищожили реколтата 100 процента.
Падналата в началото на август градушка е унищожила изцяло насажденията в местността "Лозята" край Елхово.

Няма масив, който да не е поразен, като на места паднали  дори листата. Загубите стопаните определят на близо 1 млн. лева, тъй като от декар са обирали между 800 и 1000 кг грозде.

В Стралджанско, където по гроздобер се купуват и продават стотици тонове мискет и мерло, тази есен ще мине без много сделки.

Проливните дъждове повредиха реколтата още през юни и въпреки пръсканията с различни препарати, добивите ще са с 60-70 на сто по- ниски от миналата година, категорични са стопаните.
Очаква се гроздоберът да започне през първите дни на септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Тази година който е успял да спаси някакво грозде, ще си го пази за ракия!