Last news in Fakti

29 Август, 2014 11:25 4 026 0

Обявен е конкурс за началник на Митница Свиленград

  • обявен-
  • конкурс-
  • началник-
  • митница - свиленград

Със заповед на директора на Агенция „Митници",  на основание Закона за държавния служител и във връзка с Наредбата за  провеждане на конкурсите за държавни служители, е обявен конкурс за длъжност „началник  на митница" в Митница Свиленград. Кандидатите трябва да притежават висше образование в областта на социалните, стопанските и правните науки с минимална образователна степен „магистър". От кандидатите се изисква също 7 години професионален опит, както и пет години професионален опит на ръководна длъжност.

Кандидатите ще преминат през защита на концепция за стратегическо управление на тема: „Управление на дейностите в Митница Свиленград, свързани с подобряване на събираемостта на държавните вземания" и през интервю.

Срокът за подаване на документи е 8 септември 2014 г.

Настоящата конкурсна процедура е обявена след отмяната на предишния конкурс в следствие на извършена проверка на Инспектората на Министерство на финансите.

Повече информация за конкурса можете да откриете на страницата на Агенция „Митници" на: http://customs.bg/bg/page/220.

Факти.бг припомня, че постът директор на Митница – Свиленград е зает временно от досегашния заместник – директор на Митница – Пловдив Боян Тодоров. Назначението е за 45 дни. То се наложи след като  временно изпълняваият длъжността началник на Митница - Свиленград Валери Стайков бе назначен за шест месеца, като на 7 август беше последният ден от временната му заповед за назначение.

Междувременно на 8 август служебният министър на финансите Румен Порожанов нареди на бившия директор на Агенция „Митници"  Павел Тонев да прекрати конкурсната процедура за избор на началник на Митница Свиленград. Поводът е получен сигнал за нередности по конкурса. Министър Порожанов възложи на Инспектората на Министерство на финансите да извърши проверка по случая.

Преди рокадата на върха Валери Стайков бе единственият, който бе допуснат до защита на концепцията си за управление, до която обаче не се стигна. В момента той е в отпуск до понеделник. Боян Тодоров пък е дългогодишен заместник-началник на Митница – Пловдив.

Според условията в конкурса за Митница - Свиленград, които са поставени, е видно, че сега Валери Стайков няма да може да се кандидатира наново, тъй като не отговаря на условието за управленски опит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА