Last news in Fakti

5 Октомври, 2014 10:08 1 232 0

Италианската област Венето оспорва санкциите на ЕС срещу Русия

  • венето-
  • италия-
  • санкциите-
  • русия

Искаме да разчитаме на перспективния руски пазар, заяви губернаторът Лука Дзайа

Италианската област Венето оспорва санкциите на ЕС срещу Русия - 1
Губернаторът на Венето Лука Дзайа

Италианската област Венето има намерение да протестира европейските санкции срещу Русия, заяви губернаторът на областта Лука Дзайя. По думите му тази крачка е продиктувана от необходимостта да се съблюдават интересите на италианските компании.

„Венето ще вземе мерки за оспорване на търговското ембарго по отношение на Русия, въведено в отговор на събитията в Украйна. В нашата област функционират 160 000 аграрни фирми с общ оборот 6 милиарда евро годишно. Ние сме вторият италиански регион по обем на селскостопанското производство и заслужаваме правото да разчитаме на такъв перспективен пазар, какъвто е руският“, подчерта Дзайа.

Според него, конкретните мерки ще бъдат определени от регионалната администрация на Венето в близките дни. „Санкциите, натрапени на Италия от Европа, вредят на цял сектор от икономиката, затова ние искаме да излезем от този кръг“, обясни губернаторът.

Венето е един от 20-те региона на страната. Негова столица и най-голям град е Венеция. Населението му е около 5 милиона.

На 7 август Русия забрани доставките на говеждо, свинско, птици, риба, плодове, зеленчуци, сирене, мляко, млечни продукти и др. от страните в ЕС, САЩ, Австралия, Канада и Норвегия в отговор на техните икономически санкции срещу нея. Ограниченията са въведени за 1 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА