Last news in Fakti

16 Януари, 2015 12:42 1 552 0

$415 млн. плащат IT гиганти

  • съд-
  • apple-
  • google-
  • intel-
  • adobe

Това не е първият опит на Apple, Google, Intel и Adobe да постигнат съдебно споразумение

Четирите водещи в света технологични гиганта — Apple, Google, Intel и Adobe — са постигнали споразумение за плащане на $415 млн. по съдебен иск против тях, съобщава АП.

Четирите компании са обект на съдебно разследване по обвинение, че са сключило по между си споразумение да не си крадат работници. По този начин техните служители са били лишени от свободата да избират по-добри условия на труд. Смята се, че картелното споразумение е причинило вреда за $3 млрд. за над 64 000 сътрудника на четирите гиганта.

Това не е първият опит на Apple, Google, Intel и Adobe да постигнат съдебно споразумение. Предишното предложение за $324,5 млн. беше отхвърлено от съдията.

Ако фирмите загубят делото, то те тогава могат да бъдат осъдени да платят глоби до $ 9 млрд., които са предвидени в американските антитръстови закони.

Делото, което се основава до голяма степен на имейли между някои ръководители на технологични фирми, е гледано с голям интерес от IT индустрията.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА