Last news in Fakti

22 Януари, 2015 13:39 2 616 0

САЩ ще произвеждат калашници

  • russian weapon company-
  • rwc-
  • калашников

Един от водещите в САЩ вносители на оръжие Russian Weapon Company (RWC) обяви намеренията си да започне собствено производство на прочутия АК-47 Калашников, съобщава ЮПИ.

Компанията е била принудена да предприеме тази стъпка след като наложените от американския президент Барак Обама санкции на Русия заради анексията на Крим, тя се лиши от възможността за внос на известния автомат.

По тази причина от Russian Weapon Company е била принудена да организира собствено производство, което се очаква да започне през второто тримесечие. Произведените образци няма да се различават от оригнала, но ще носят надпис: „Произведено в САЩ“.

Все още не е ясно дали договорът между руската и американската компания позволява на последната да започне производството на легендарния автомат, коментира Си Ен Ен.

Директорът на Russian Weapon Company Томас Маккроссин заяви, че заради западните санкции складовите наличности постепенно се изчерпват, а няма възможност за нов внос, отбелязва Би Би Си.

От концерна „Калашников“ лаконично коментираха пред ТАСС, че желанието на американския вносител на продукцията им да започне собствено производство е напълно логичен на фона на западните санкции.

Санкциите от 17 юли 2014 г. на Белия дом срещу Русия вече дадоха своите горчиви плодове. Оръжейният концерн „Калашников“ загуби един от най-перспективните си пазари – този на САЩ, припомня агенция Блумбърг.

До въвеждането на санкциите, компанията е предлагала между 60 и 70 различни видове нарезно и полуавтоматични пушки от марката „Калашников“ на цена от $550 до $1,4 хил. В момента се продава залежала стока. За внос в САЩ е бил използван най-големият износител на продукцията на „Ижмаш“ Russian Weapon Company (RWC). След налагането на санкциите от концерна „Калашников“ обявиха, че ще компенсират загубата на американския пазар с разширяване на присъствието си в Азия, Латинска Америка и Африка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА