Last news in Fakti

3 Декември, 2014 12:35 8 148 4

Руснаците представиха новата визия на АК-47

  • калашников-
  • ак-47-
  • ловна пушка-
  • байкал-
  • ишмаш
Руснаците представиха новата визия на АК-47 - 1
Снимки: Калашников

Руският концерн „Калашников“ представи новата визия на произвежданите оръжия, така и на фирменото си лого, отбелязва Би Би Си.

Стъпката идва на фона на свитите продажби на концерна в чужбина и на засилените западни санкции срещу руските

По тази причина руският производител на АК – 47 представи новия дизайн на своите оръжия, така и новото фирмено лого. В него са вплетени буквите К и С. Логото е решено в цветовете на република Удмуртия – черно и бяло. Това не е случайно, защото там се намират основните производствени мощности на концерна. Близо $380 000 ще струва кампанията по редизайн на оръжието.

Инициативата ще засегне знаменития автомат АК-47, ловната пушка „Байкал“ и спортната пушка от семейството на Ижмех.

Впечатление прави използването на повечето сплави на базата на пластмасата и стремеж да се предаде повече енергоемкост на оръжието.

Основни преки конкуренти на „Калашников на световния оръжеен пазар са Steyr Mannliher (Австрия), Beretta (Италия), Colt (САЩ) и Remington (США).

Освен това новият слоган на концерна ще е „Оръжието на мира“.

AK-47 е едно от най-разпознаваемите оръжия в света.

То е сравнително евтино, както и лесно за производство и поддържане. Това допринася за популярността му сред партизанските сили и националните армии от Азия и Африка.

Смята се, че повече от 100 милиона калашници са били продадени по целия свят. Изобретателят на автомата - съветският генерал-лейтенант Михаил Калашников, почина миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    1 0 Отговор
    Енергоемкост?Да не е ергономичност?
  • 2 европеец

    0 0 Отговор
    само че на снимката не е АК-47, а Сайга-12К :D АК-47 не се произвежда от 55 години
  • 3 Гост

    1 0 Отговор
    Какви са тези конкуренти на Калашника - Берета и Ремингтон?
    Абе хора, като не разбирате от оръжия, поне не пишете и не преписвайте подобни глупави статии! Освен това Ремингтон е от САЩ, а не от США, което е САЩ на руски!
  • 4 ЕНЕРГОЕМКОСТ ?

    0 0 Отговор
    Енергоемкост означава енергията която потребява устройството . Е колко енергия в повече от предишните потребява новия модел ?