Last news in Fakti

5 Февруари, 2015 15:33 1 473 0

Река Русенски Лом заля село Басарбово

  • русенски лом-
  • басарбово-
  • заля

Придошлата река раздели селото на две. Божичен пък остана без питейна вода

Река Русенски Лом заля село Басарбово - 1
Снимки: ruse-news.com

Река Русенски Лом заля главния път в Басарбово и придошлата река раздели селото на две, съобщиха от ruse-news.com.

По думите на кмета на селото Николай Колев, водата се покачва средно с 10 см. на всеки 20 минути. За да отидат на работа до Русе, те заобикалят около 30 км през Долапите и Средна Кула.

В село Божичен пък приливната вълна заля кладенците, които снабдяват с питейна вода и съседните Кошов и Иваново. По тази причина от ВиК са изпратили водоноски, които да осигурят населението с живителната течност. Наполовина е потънал трафопостът, а мостът вече е останал под водата.

От областната управа увериха, че се извършва постоянно наблюдение и има готовност за евакуация при нужда. Зам.-областният управител Явор Янчев коментира, че в района има и 14 рибарника, които са в крайно лошо състояние, и ако се скъсат диги положението може да стане още по-лошо.

Добрата новина е, че нивото на река Русенски Лом вече намалява, макар и незначително. В Нисово Бели Лом се е понижил с 10 см., а в Червен и Табачка – с 20 см.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА