Last news in Fakti

17 Февруари, 2015 14:02 1 371 0

Директорът на Летище Пловдив подаде оставка

  • иван карнабитов-
  • летище-
  • пловдив-
  • оставка-
  • директорът

Карнабитов стигна до този ход след като е притиснат от персонала, който претендира за неполучени заплати

Директорът на Летище Пловдив подаде оставка - 1
Снимка: marica.bg

Изпълнителният директор на летище "Пловдив" Иван Карнабитов преди подаде оставка, съобщиха от „Марица“.

Карнабитов стигна до този ход след като е притиснат от персонала, който претендира за неполучени заплати. Подалият оставка шеф е несъгласен с начините на финансиране от страна на държавата.

Карнабитов свиква извънредна пресконференция днес от 13,30 часа, на която ще бъде оповестено какво точно се случва с пловдивския аеропорт.

Вчера на служителите са били преведени едва по 200 лева вместо целите заплати.

"Трябваше да преведем заплатите за януари, но преведохме едва по 200 лева. Финансирането при нас идва по две направления. Първото е собствената ни търговска дейност. За 2014 година тя е подобрена с над 30 % , което в цифри прави 2 000 000 лева спрямо 1 500 000 за предходната.

Другият източник е издръжката за изпълнение на държавни функции съгласно Закона за гражданското въздухоплаване. Именно оттук идва сегашното затруднение - за миналата година тази издръжка е намалена с 22 %. За 2013 г. тя бе 2 600 000 лева, а за 2014 г. е 2 000 000 лева.

Освен че бе намалена, в момента е забавено и самото изплащане. Досега сме получили сумите до юли 2014-а. Тоест забавянето е от 6 месеца (от август до януари) и просто няма как да бъде компенсирано.
Съветът на директорите изпрати доклад до министъра на транспорта, водим ежедневни разговори, за да получим поне една част от дължимите ни пари", обясни тежката ситуация Карнабитов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА