Last news in Fakti

24 Март, 2015 13:04, обновена 25 Март, 2015 12:14 11 164 24

Цветан Василев продал бизнеса си в България за 1 евро

  • цветан василев-
  • lic33-
  • пиер луврие-
  • виваком-
  • бтк

През следващите седмици LIC33 ще има срещи с правителството и със синдиците в Корпоративна-търговска банка.

Срещу 1 евро са купени от международната компания LIC33 телекомуникационният оператор „Виваком“, оръжейните дружества „Дунарит“ и AviоNams, така и First Digital, GARB, NURTS и други. Това потвърди представителят на LIC33 Пиер Луврие на пресконференция в София.

Да ние купихме всички тези дружества от един човек и той е Цветан Василев, посочи Пиер Луврие. По този начин се потвърдиха спекулациите, че намиращият се в Сърбия бизнесмен е продал бизнеса си.

Той не пропусна да отбележи, че купувачът е поел ангажимент да плати всички задължения на дружествата, които възлизат на 900 млн. евро.

Пиер Луврие уточни, че се е запознал с Цветан Василев благодарение на това, че съпругата на банкера учи в университет в Барселона, в който тя и Луврие имат общи познати.

За първи път в началото на тази година той се е срещнал с Цветан Василев. Пиер Луврие не пожела да разкрие точно кога е взел решението да купи бизнеса на банкера.

„Не работим за Цветан Василев, просто купихме компанията от него“, добави Пиер Луврие. „Обвиненията срещу Цветан Василев не са моя работа“, заяви купувачът.

Избрахме България, защото имаме опит в развиващите се пазари и в Източна Европа, аргументира избора си да инвестира в България Пиер Луврие.

Не на последно място са оценките, че страната ви може да гарантира частната собственост и върховенството на закона.

Пиер Луврие посочи, че като традиционна инвестиционна LIC33 ще се заемат с преструктуриране на активите на изкупените фирми, както и с изплащане на техните дългове и инвестиране.

„Първоначалното ни изчисление е, че дългът е 900 млн. евро за фирмите, които влизат в предмета на нашата нова собственост”, обясни Пиер Луврие.

Управляващият съдружник в международната компания Брус Бауър, разкри плановете на компанията, според които се предвижда NURTS да се обедини с „Виваком”, придобиваме около 91% от “Дунарит” и AviоNams. В сделката влизат всички дялове на банкера в компании, намиращи се в България.

„Нямаме намерение да намаляваме разходи, да съкращаваме персонал, искаме да купим и да задържим това, което сме купили, да инвестираме печалбите във фирмата и да наемем нови хора”, допълва той.

По този начин 45000 души, заети в придобитите компании, ще запазят своите места.

През следващите седмици LIC33 ще има срещи с правителството и със синдиците в Корпоративна-търговска банка.

Дълговете имат различни срокове на падеж и ние ще започнем да ги плащаме един по един.

Годишната печалба на дружествата възлиза на около 180-200 млн. евро. 900-те млн. евро за покриване на дълговете ще дойдат от инвестиционни банки и фондове, а не директно от LIC33, разкри Брус Бауър.

За целта ще се водят разговори с Credit Suisse, Unicredit, Citi Group, Morgan Stanley и други.

„Ще преструктурираме компаниите и ще ги оздравим“, заяви още Луврие. Според него 900 милиона евро ще покрият всички дългове на "блокирания предишен инвеститор“, а „тези фирми ще станат европейски лидери".

„Финансовата ситуация във "Виваком" е добра, проблемите са другаде. Финансовите резултати на компанията са добри, както и мениджмънтът.  И петте компании са свършили добра работа и ние вярваме на техния мениджмънт“, заяви Брус Бауър.

Правителството в наше лице ще има партньор, работили сме с много международни банки и ако тази сделка ще върви добре на 100% ще заплатим всички задължения. Смятам, че тази операция е един подарък за правителството. Компаниите ще продължат да работят, а служителите ще запазят своите места, посочи Пиер Луврие.

В LIC33 единствен акционер е Пиер Луврие. Той на няколко пъти повтори, че няма външни инвестиции, каквито и да е външни акционери и влага собствени средства.

По късно от правителствената информационна служба разпространиха съобщение на кабинета, в което се иска официална информация за произхода на средствата на инвеститора.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТ

    4 0 Отговор
    МИСЛЯ , ЧЕ АКО ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ Е РАЗСЛЕДВАН И БАНКАТА МУ СЛЕД КАТО Е ВКАРАЛА ДЪРЖАВАТА С ТРИ И ПОЛОВИНА МИЛИАРДА , ТРЯБВАШЕ ДА МУ СЕ ОТНЕМАТ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА ВСИЧКИ ДРУЖЕСТВА . СЕГА БЪЛГАРИЯ НЕ ХВАЩА НИЩО . КОЙ ЩЕ ВРЪЩА ОТКРАДНАТИТЕ МИЛИАРДИ . ВСЪЩНОСТ ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ЯВНО Е ЗАКУПУВАЛ ВСИЧКИЯ СИ БИЗНЕС И ПРЕДПРИЯТИЯ ПО ПРЕСТЪПЕН НАЧИН . СЕГА ДЪРЖАВАТА ПЛАЩА МАСРАФА А ФИРМИТЕ , КОИТО ТРЯБВАШЕ ДА БЪДАТ ОДЪРЖАВЕНИ И ДА ВРЪЩАТ С ПЕЧАЛБИТЕ СИ ЗАГУБИТЕ НА ПРЕСТЪПНИКА , СЕГА ВСИЧКО ТОВА ПОПАДНА В ЧУЖДИ РЪЦЕ . НАКРАЯ ДОРИ И ДА ГО ВЪРНАТ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ИМАТ КАКВО ДА МУ ВЗЕМАТ . ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ГОЛ ОХЛЮВ . ТОВА СИ Е ОТКРОВЕНА ПОДИГРАВКА . СЛЕД КАТО СРЕЩУ ТОЗИ ПРЕСТЪПНИК ИМА СЛЕДСТВИЕ И ЗАВЕДЕНО ДЕЛО , ЗАЩО НЕ СА МУ БЛОКИРАНИ ВСИЧКИ АКТИВИ И ПРЕДПРИЯТИЯ , ОЩЕ ПОВЕЧЕ , ЧЕ СЕ НАМИРАТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ДЪРЖАВАТА . ТОВА Е НОВА СХЕМА НА ПРЕСТЪПНИКА ВАСИЛЕВ . ТРЯБВА ДА СЕ ОБЯВИ СДЕЛКАТА ЗА НИЩОЖНА И ВСИЧКИ ПРЕДПРИЯТИЯ ДА СЕ ОДЪРЖАВЯТ ЗА ДА МОГАТ ДА ПОКРИВАТ ЗУЛУМИТЕ , КОИТО НАПРАВИ ТОЗИ ЧОВЕК . СЕГА ИЛИ ПОСЛЕ И СТО ГОДИНИ ПАНДИЗ ДА МУ ДАДАТ ВЕСЕ МИ Е ЕДНО . ПРОСТИЯТ БЪЛГАРСКИ ДАНЪКОПЛАТЕЦ ДА МУ Е ЯК ГЪРБА . ОТВРАТИТЕЛНО .

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Greg

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГОСТ ":

    Ще ти кажа защо.
    Защото всички български политици са юди, продаващи се за 30- сребърника.
    А ние българите сме ОВЦЕ!!!
  • 3 ART

    3 0 Отговор
    По късно от правителствената информационна служба разпространиха съобщение на кабинета, в което се иска официална информация за произхода на средствата на инвеститора
    Пак ще сърбаме таратора
  • 4 Радо

    0 3 Отговор
    Еми така е в бизнеса. Такива са международните правила бе, на който не му харесва да се оправя
  • 5 Весо

    5 0 Отговор
    Ми нека бе, малко да живне тая държава, да се налеят пари в икономиката, да привлечем инвеститори.
  • 6 яна

    1 1 Отговор
    И какво предлагате, че не мога да схвана? Да фалират и тези предприятия и всичко да иде по дяволите??? Така ли? Що не рипахте при други далеч по-мътни сделчици като на Пеевски с Булгартабак, а сега сте наяли един инвеститор???
  • 7 аман от тъпи

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГОСТ ":

    Една дума няма верна тук!
    Не знам какво четете и ккакво гледате, но явно пропагандата си свърши добре работата. Браво на медиите, независими!
    След случая с КТБ, т.нар. обществено мнение е много чувствително на тази тема. Още по-чувствително става, след като от медиите го заливат с невярна, тенденциозна и псевдоинформация от организаторите, съмишлениците им и на практика - грабителите на тази банка. Един човек бе поставен в ситуация да не може да се защити от тия нападки, но лишен и от активите, на една банка, която с години той е развивал и пазел - Цветан Василев. Всички писания от лятото на м.г. са една жалка инсинуация, но заговорниците са хора без морал и скрупули, което пролича от действията им. Нооооо, както се казва - ще дойде видов ден и истината, голямата истина ще излезе на бял свят. За мен тази борба е с предизвестен край в полза на Цветан Василев, но някои хора успяха до някъде да постигнат целта си - налапаха се с активи на безценица от банката, с мощната подкрепа на БНБ и правителства, правещи се на невиждащи и нечуващи този огромен проблем. Безкрайна ще е сагата на безброй дела в Бг, относно действията на "институциите" по заграбването на една българска банка. Резултатът тук няма да е удовлетворителен за страните, но затова в ЕС са създали международен съд - там вече няма да има наши и ваши съдии и прокурори - а, независими магистрати. И тогава, най-накрая ще лъсне цялата ИСТИНА за позора на заговорници, вече познати на обществото лица, вкарали в комплота си не малко държавни длъжностни лица и институции.
    Една шайка, която си позволи най-нагло, с предварителен план да ограби една българска банка и още по-нагло да говори, че крадеца бил нейния собственик! Лъжци! Гадове безкрупулни, смятащи ни за нискообразовани, смятащи, че ще им мине номера като говорят, че собственик ще открадне от собствените си пари?! Тежко и горко им на тези, нищо че сега сякаш се покриха. Та, Цветан Василев е собственик на тази банка, а не неин управител.


    Коментиран от #15

  • 8 Бай хой

    1 0 Отговор
    Честито на печелившите. Сега ще падне лудо обезщетяване на ожилените.Разбира се първо по право ще бъдат обезщетени държавните вземания и със каквото остане от това евро ще се обезщетят вложителите.
  • 9 Румен Янев

    1 0 Отговор
    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LA8lyQoxGgw[/youtube]Трай народе!!!Трай докато изчезнеш като етност!!! Имало е Българи които са дали живота си за да има БЪЛГАРИЯ .... Ееееееех мъкаааа мъкааааа - дано не разберат какво се случва в момента
  • 10 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Това в нормална държава е немислимо да се случи но в мутренска българия си е нормално
  • 11 гост

    1 1 Отговор
    .ахти убитата държава.Докато се ослушват нашите магистрати Цветанчо ше си продаде( прехвърли ) фирмите и собствеността на доверен човек и държавата-народа ще вземе ЕДИН по дебел .За нас ще остане да плащаме дълга от 4 милиарда.Е нямам думи.
  • 12 BENZ

    0 0 Отговор
    az shtiah damu dam 1000eur.zashto nese e obadil?
  • 13 Борката от Банкя

    1 0 Отговор
    Четете внимателно-Бизнеса си във България!
  • 14 Вальо

    0 1 Отговор
    Ми за 1 евро ще е, след като е натрупал толкова дългове. Такива инвеститори ни трябват, ама повече, щото много ни е закъсала икономиката. Те Василев, Пеевски и обръчите от фирми около Боко само източват каквото могат и го наливат в собствените си банкови сметки.
  • 15 да трут

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "аман от тъпи":

    Големи глупости си написал!
    Преди да разтягаш локуми се поинтересувай малко и вземи прочети за : Външнотърговските фирми на Огнян Дойнов, 1 главно управление, Виена и комунистическият режим!
    Обяснявам накратко:
    Мургавият милиционер Бай Цветан никога не е бил собственик на КТБ , а бушон, както Кюлев и щеше да отиде при него, ако не излезе тарикат, ама зор, какво да го правиш.
    Банката я ограбиха с любезното съдействие на БНБ, ДАНС и няколко правителства, които вложиха парите на "държавата" там. Това какво ти говори, а?
    Кой е държавата всъщност?!
    Държавата са тези, които притежават парите и капиталите зад граница, вече бивши капитали, за това първо Цецо отиде във Виена, да им се отчете, сещаш ли се?
    Става въпрос за прерзпределение на капитали или това, което е останало след 25 години крадене. Атаката идва от хората зад граница, придобили държавно имущество след 10 ти ноември.
    Тая фирма лик33 е толкова френска, колкото и аз съм французин. Цецо прехвърля фирми на апашите, които стоят зад източването на КТБ. Цецо е сигурен участник във въпросното мероприятие.
    Спаси кожата и стана милионер, щом прехвърли всичко на господарите му, ще се отдаде на заслужен отдих в някоя готина държава, за разлика от колегата му Кюлев, който явно е решил, че е "собственик".
  • 16 Милан

    0 0 Отговор
    Какво са стана? Равносметката е, че българина толкова много са му изпили и промили мозъчето, че де що се появи нещо с пари, искащо и поемащо ангажимент да запази работата на известно количество българи е ГОЛЯМОТО ЗЛО! А що се отнася до Цв. В. - него му го центроваха от Дондуков 1!
  • 17 Plovdiv

    1 1 Отговор
    И защо вече 9 месеца не е открито НИТО ЕДНО доказателство, че тези пари са откраднати от Цветан Василев?! Истината е - защото просто всичко това за кражбата е измислица на гнусната мафия, която се е сраснала с държавата! Защо всички, дето наричат Василев "крадец" не кажат поне една дума за пеевски?! То и Тодор Живков преди 25 години бе изкаран по-черен от дявола от вестниците и телевизията, а сега ревете за него. И с Цветан Василев ще е същото, само дето след 25 години нищо чудно да пишете на турски! Защото ония, които нападат Цветан Василев са същите, които за 20 години превърнаха България в сметището на Европа!

    Коментиран от #19, #20

  • 18 гошо прупрунков

    0 0 Отговор
    ти ако имаш 100 лева в портмнето и държавата ти казва че ще ти ги вземе щото си с мустак , няма ли да дадеш на жена си портмонето и да кажеш ми загубих го тя жената го намери ама тя няма мустак (стига да намериш такава жена)
  • 19 да трут

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Plovdiv":

    Абе не схванахте ли, че държавата, мафията и Цецо са една и съща страна на монетата!
    Няма държава, това е истината, какви доказателства чакаш!?
    Нали за да източиш банката трябва да притежаваш държавните механизми за контрол.
    Кой го е сложил Цецо за "собственик" на банката според теб? Знаеш ли колко такива "собственици" го отнесоха по време на "прехода"? Елементарно бе Уотсън:) Тоя филм сме го гледали, гледали ....., вече ми стана скучен даже.
  • 20 да трут

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Plovdiv":

    Има ли значение кой ги е откраднал? НЕ! Крайният резултат е, че няма 7-8 милиарда, че може и повече и ние ще ги връщаме, това са фактите. Лошото е, че тоя който ги открадна може да открадне ПАК, както в края на 90 те години, 96-97 година!
    Т.е. има едни хора, които ви прибират парите, когато и както намерят за добре!
    Сега разбираш ли за какво иде реч и за какво става на въпрос? Крадеца пич е самата държава, т.е. мафията си има държава.
    Ще грабят докато има живи хора и мърдат на тази територия, докато не измрем или имигрираме няма да ни оставят да дишаме спокойно.
  • 21 мони

    0 0 Отговор
    През 2001 година Делян Пеевски става член на НДСВ, тогавашният министър на транспорта Пламен Петров го назначава за парламентарен секретар и му възлага да оглави борда на „Пристанище Варна“ ЕАД - най-голямото пристанище в България, тогава Пеевски е само на 21 години

    Коментиран от #23

  • 22 1234

    0 0 Отговор
    Защо му са по вече пари,той колкото открадна ще му стигнат да живее в южна африка при Меджидиева и някои други от неговия бранш
  • 23 да трут

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "мони":

    http://www.mediapool.bg/mladiyat-peevski-na-razhodka-s-iliya-pavlov-news207634.html

    Пеевски е човек на Павлов, а Илия Павлов е 6 - так, ШЕСТО ГЛАВНО управление!
  • 24 oxluv

    0 0 Отговор
    napravete me car na taq darjava kato ivailo svinarq i 6te opravq tazi darjava