Last news in Fakti

25 Май, 2015 14:11 1 052 0

Представят програмата Евростар за малкия и среден бизнес

  • малък бизнес-
  • ес-
  • програма-
  • подкрепа

Българският бизнес може да кандидатства директно в Брюксел по програма Евростарс. Възможностите ще бъдат представени на информационен ден, организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) и програма Евростарс.

Целта на тази програма е да се подкрепят тези малки и средни предприятия, които интензивно използват знанията и чиято дейност е изградена на основата на технологиите/иновациите.

Целевата група на тази Програма са тези предприятия, които се характеризират с изявена насоченост към клиентите на пазара, желаещи да постигнат силни международни позиции чрез реализацията на пазарно-ориентирани проекти с висока добавена стойност.

Програмата подкрепя тези малки и средни предприятия, които ще ръководят съвместни научно изследователски или иновационни проекти в партньорство с друго/и МСП или голямо предприятие или изследователски организации (минимум двама участника от минимум две страни - членки на програмата). Проектите, които ще се финансират, трябва да са в полза на предприятията и крайният продукт от проекта да е на две години разстояние от момента на внедряването му в производството. ЕВРОСТАРС стимулира съвместни международни изследователски и иновационни проекти, чрез облекчаване достъпа на предприятията до финансиране при разработване на нови продукти, технологии и услуги.

Ана Томашек от програма „Евростарс“ ще представи правилата за допустимост, процес за кандидатстване, как да попълним апликационната форма, процес на оценка. Мина Жечева, проектен координатор в ИАНМСП ще обясни националните правила, приложими по Евростарс. Останалите лектори ще бъдат Миомир Кнежевич, член на Независимия оценителен панел, който ще разкаже как да подготвим проектното предложение. Добра практика ще представи Владимир Ставров, управител на АМГ Технолоджи ООД, а за намирането на международен партньор ще говорят от Enterprise Europe Network.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА