Last news in Fakti

4 Юни, 2015 12:03 1 592 7

Премиерът на Виетнам идва с 80 бизнесмени

  • премиерът-
  • виетнам-
  • бизнесмени-
  • българия-
  • бизнес - форум

В рамките на официалното посещение в България на Нгуен Тан Зунг, министър-председател на Социалистическа Република Виетнам, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, съвместно с Посолството на СР Виетнам организира Българо-виетнамски бизнес форум с провеждане на двустранни срещи.

Събитието ще се проведе на 05 юни 2015 г. (петък) от 15:30 ч. в зала „Роял 3“ и зала „Средец“  на хотел „София Хотел Балкан“, гр. София. Целта на проявата е да се осигурят възможности за създаване на преки контакти между български предприятия и потенциални техни партньори от Социалистическа Република Виетнам за производствено коопериране, увеличаване обема на българския износ, за обмен на добри производствени и търговски практики и пр. Особено внимание бизнес визитата отдава на задълбочаване на търговско-икономическото и инвестиционното сътрудничество, практическата реализация на приетия от двамата президенти Нов модел на икономическо сътрудничество, мобилизиране на усилията и засилване ролята на българските и виетнамските делови среди за постигане на горните цели.

Министър-председателят на СР Виетнам Нгуен Тан Зунг ще бъде придружаван от 80-членна бизнес делегация, представляваща 31 от най-големите виетнамски корпорации и фирми. В състава на виетнамската делегация са включени представители на виетнамските делови среди от следните области: банково дело, селско и горско стопанство, хранително-вкусова промишленост, дървообработване и производство на мебели, инфраструктура и строителство, енергетика и възобновяеми енергийни източници, текстил и облекло, електроника и електротехника, туризъм, недвижими имоти и др.

По време на форума ще бъде изнесена филмова презентация за инвестиционната среда в СР Виетнам, като основния фокус на събитието е насочен към насърчаване на директните контакти между българските и виетнамските делови среди и практическа реализация на приетия модел за икономическо сътрудничество между двете държави.

Форумът е част от мероприятията в сферата на търговско-икономическото и инвестиционно сътрудничество между двете страни, организирани за отбелязване на 65-тата годишнина от установяването на дипломатическите отношения между България и Виетнам през настоящата 2015 г. Българо-виетнамският бизнес форум се организира в изпълнение на проект „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013.

Дата и час на провеждане:   05 юни 2015 г., 15:30 часа. Място на събитието:   зала „Роял 3“ /етаж 1/ и зала „Средец“ /партер/  на хотел „София Хотел Балкан“, гр. София.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мастия

    1 0 Отговор
    Да идват с камиони да товарят кучета и да си одят.

    Коментиран от #4

  • 2 баце

    0 0 Отговор
    Пак ще останем без улични кучета,ама ще има дънки и електронни часовници!
  • 3 22334455

    0 0 Отговор
    Ако може да изнесем циганите и тъпаците...............
  • 4 Соломон

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мастия":

    Не само кучетата но и мастиите
  • 5 Иван

    0 0 Отговор
    Като гледам на снимката, хубав министър-председател имат.
  • 6 барбалан

    0 0 Отговор
    Чудех се к'во ми липсва тези дни...
  • 7 кокото

    0 0 Отговор
    виетнамската мафия настъпва ..................