Last news in Fakti

20 Юни, 2015 02:00 5 194 3

Как да задържим младите служители на работното място?

  • как-
  • задържим-
  • младите-
  • служители-
  • работно-
  • място

Ключът към мотивацията е градивната критика

Как да задържим младите служители на работното място? - 1
Снимка: БТА/АР

Наемането на млади служители остава неизменен приоритет на редица компании в различни браншове. В множеството от случаите, обаче възрастта и неопитността, могат да повлияят на отношенията между подчинен и работодател по негативен начин.

Скорошно проучване твърди, че ключът към мотивацията на младия служител се крие само и единствено в градивната критика, която той трябва да получи от своя шеф.

Според изследването, почти всички от работниците, родени след 1990 година, нямат нищо против критиките срещу тях, стига те да са под формата на съвети. Младите смятат, че така те ще имат възможност да увеличат работоспособността си и ще намалят значително пропуските си при поставените им задачи.

Около 60% от участниците в експеримента желаят да провеждат ежемесечни срещи с работодателите си, за да получат нужната градивна критика. Някои дори са зад идеята да се виждат с шефовете си всяка седмица, за да обсъдят работния процес.

Само 46% от младите обаче смятат, че лидерите им помагат по подобен начин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФАНТАЗЬОР

    13 0 Отговор
    Ще ги задържите с мотивиращо заплащане,възможност за развитие и като им покажете,че им цените труда.Само ,че това трябва да стане с дела, а не само с обещания и високопарни приказки,шуробаджанащина и корупционни схеми,натегачество и целия спектър от простотий.Младите усещат фалша и се отдръпват и ставате горди ръководители на дебили щото нема кой да ви се хване на въдицата.Това ви е бонуса драги Ръководители и Работодатели Селски Хитреци непрекъснато парадиращи с престиж,придобивки и кой познавате и тем подобни меркантилни похвати.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.