Last news in Fakti

18 Септември, 2011 16:04 1 375 0

Проверяват сделката с "подкупа Плевнелиев"

  • столична община-
  • йорданка фандъкова-
  • подкуп-
  • росен плевнелиев
Проверяват сделката с "подкупа Плевнелиев" - 1
Снимка: БГНЕС

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е възложила проверка на сделката за Бизнес парка в ж.к. Младост, в която кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев бе замесен с подкуп. Кметът е на мнение, че случаят е ясен, но е разпоредила да се провери. Фандъкова отрече да е знаела за искания подкуп, който бе осветлен от вътрешния министър Цветан Цветанов.

В последствие се включи и червеният кандидат за кмет Георги Кадиев, който оповести имената на тримата общинари искали подкупа - Орлин Иванов, Радослав Тошев и Данаил Кирилов. Те пък се заканиха да го съдят. Росен Плевнелиев пък даде специална пресконференция, в която заяви, че нито му е искан, нито му е предлагат подкуп.

По-рано днес в Гоце Делчев Росен Плевнелиев отново заяви, че е казал всичко по случая и няма да участва в никакви компроматни войни. Той не очаква да се отрази на кампанията му за президент.

Фандъкова отчете свършеното от нея, определяйки мандата си, макар и от две години, като успешен, и заяви, че крайната оценка ще направят избирателите. Тя посочи като успех строителството на метрото, пътните проекти, строителството на детски градини, възстановяването на паркове и привличането на европари. Градоначалникът се похвали и с това, че вече се печелят дела и подчерта решимостта на общината да брани имотите си. Друг успех, според нея, е създаването на общинска полиция.

Кметът заяви, че в кампанията покрай борбата си за втори мандат ще заложи на проекти и политики, а не обещания на кило.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА