Last news in Fakti

25 Септември, 2015 18:22 1 504 2

Пломбираха една от инсталациите на „Монтюпе” ЕООД

  • пломбираха-
  • инсталациите-
  • „монтюпе” еоод-
  • русе-
  • обгазяване

Това се случи след като се установи, че фирмата замърсява въздуха в Русе

Експерти на РИОСВ-Русе в присъствието на представители на Областната администрация и на държавни институции пломбираха една от инсталациите на завода за производство на алуминиеви автомобилни детайли и части на „Монтюпе” ЕООД, в Русе. Принудителната мярка е наложена със заповед на директора на РИОСВ-Русе инж. Лилия Атанасова.

Ограничаването дейността на инсталацията за каруселно леене на алуминий- Карусел № 1 ще продължи до привеждането й в съответствие с изискванията на Комплексното разрешително /КР/.

В резултат от проверките за спазване на условията в Комплексното разрешително през август, на дружеството са наложени текущи месечни санкции за замърсяване на атмосферния въздух с вредни емисии на стойност 14 300 лв., както и наказателно постановление с имуществена санкция в размер на 35 000 лв. за неспазване на условията на комплексното разрешително на оператора.

Проверките за спазване на дадените предписания на „Монтюпе” ЕООД  ще продължат. 

Факти.бг припомня, че в последно време градът на няколко пъти бе обгазен. Неотдавна същата фирма получи наказателно постановление за 35 000 лева заради това, че неправомерно е увеличила дебита си. Всичко това е докладвано в Министерството на околната среда и водите.

Коктейлът от химически съединения, които русенци са принудени да дишат от няколко години насам, включва диметилетиламин, въглеводороди, феноли, формалдехиди и други вредни за здравето вещества.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 motorheadbg

    0 0 Отговор
    " от няколко години насам " КЪДЕ БЯХА ТИЯ ТУМБАЦИ ОТ РИОСВ ДО СЕГА????????????????????????
  • 2 1234

    0 0 Отговор
    Като видят,че ще загубят започват предизборни ОБЕЩАНИЯ,и като минат изборите просто ЗАБРАВЯТ .Такива са българските политици,мислят,че ще векуват и ще лъжат народа на всички избори,но крайно време е да им дадем да изпият горчивата чаша.