Last news in Fakti

4 Ноември, 2015 23:38 1 488 0

General Electric купи енергийния бизнес на Alstom

  • general electric-
  • alstom-
  • бизнес

Компанията цели да достигне синергии на стойност 3 млрд. долара пет години след придобиването

General Electric купи енергийния бизнес на Alstom - 1
Снимка: АП/БТА

General Electric обяви, че е финализирала сделката по придобиването на енергийния бизнес на Alstom. Сделката бе приключена след регулаторното одобрение на повече от 20 държави, включително ЕС, САЩ, Китай, Индия, Япония и Бразилия, като това е най-голямото индустриално придобиване за General Electric.

През 2014 г. General Electric достигна до споразумение с Alstom за закупуване на енергийните звена на компанията за 12.35 милиарда евро. Като се отчете участието в съвместните предприятия за възобновяемата енергия, електрическата мрежа и ядрената енергия обявени през 2014, промените в структурата на сделката, отчисление за компенсации, нетния кеш при затваряне на сделката и промените във валутните курсове, финалната цена на сделката възлиза на 9.7 милиарда евро. Това включва използването на оборотен капитал от 0.6 милиарда евро през октомври месец. General Electric очаква сделката да генерира печалба от 5-8 цента за акция през 2016 г. и приходи от 15-20 цента за акция през 2018 г. Компанията цели да достигне синергии на стойност 3 млрд. долара пет години след придобиването. Икономическите и стратегическите подбуди за сделката остават същите, като тези обявени от General Electric през април 2014 г.

“Финализирането на придобиването на енергийния бизнес на Alstom е още една значителна стъпка в трансформацията на General Electric,” каза Джеф Имелт, главен изпълнителен директор на General Electric. “Допълващата технология, глобалните възможности, производствената база и талантите на Alstom ще подсилят растежа на индустриалния ни бизнес. Отворени сме да правим бизнес и сме готови да представим едно от най-всеобхватните технологични предложения в енергийния сектор за нашите клиенти.”

General Electric също обяви, че е финализирала продажбата на бизнеса си за железопътна сигнализация на Alstom на стойност около 800млн. долара.

General Electric продължава да следва своята стратегия за опростяване на бизнеса и трансформиране в компания с ясен фокус. В допълнение към сделката с Alstom, компанията започна отделянето на Synchrony Financial. Стратегията за отделянето на General Electric Capital е в напреднал стадий, като договорената сделка за продажба на активи е в размер на 126 млрд. долара. Наскоро формираното подразделение General Electric Digital консолидира всички дигитални дейности на General Electric, за да предложи на клиентите на компанията най-добрите индустриални решения и софтуер. General Electric печели пазара и постига забележителни финансови резултати.

 

Общи проекти на General Electric и Alstom:

PSEG Sewaren (енергийна централа с комбиниран цикъл в Ню Джързи): газова турбина General Electric 7HA + парогенератор за възстановяване на топлина (HRSG) на Alstom

Punjab Pakistan Bhikki (енергийна централа с комбиниран цикъл в Пакистан): две газови турбини General Electric 9HA + парна турбина Alstom

Exelon Power Plants (енергийни проекти в Тексас): четири газови турбини four General Electric 7HA + четири парогенератора за възстановяване на топлина Alstom

Chempark (Проект за комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия в Леверкузен, Германия): газова турбина General Electric 9HA.

В допълнение, General Electric и Alstom са предпочитани изпълнители на проекта за енергийна централа с комбиниран цикъл я Азия, която би използвала две General Electric 7HA газови турбини, два Alstom HRSG генератора и един Alstom парогенератор. Alstom е предпочитан доставчик на парни турбини Arabelle за два ядрени реактора в Обединеното Кралство, както и на котли, парни турбини и генератори за проект за добиване на енергия чрез въглища в Близкия Изток. Компанията доставя успешно първия 800 kVHVDC (High Voltage Direct Current) трансформатор за проекта Чампа-Курукшетра в Индия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА