Last news in Fakti

10 Ноември, 2015 15:49 3 486 0

Първи полет на японски пътнически самолет от 40 години

  • първи-
  • полет-
  • самолет

Той трябва се проведе през утрешния ден

Първи полет на японски пътнически самолет от 40 години - 1
Снимка: Wikipedia

Първият пътнически самолет, японско производство от 1974 г., ще направи своя дебютен полет на 11-ти ноември, ако времето позволява това, съобщи „Файненшъл Таймс“.

Mitsubishi Regional Jet (MRJ-90) ще започне първия си полет от летището в Нагоя. Самолетът може да побере между 70 и 90 пътници. По-късно може да се появи и модификация със 100 места.

С новия самолет от компанията производител очакват да настигнат бразилската „Embraer“ и канадската „Bombardier“ в сегмента на производство на малки пътнически самолети. На същия пазар се опитват да пробият и руската компания „Сухой“ и китайската „Commercial Aircraft Corporation of China“.

Сегашните планове са доставките на новия японски самолет да започнат през 2017 г. Проектът по производството започна през 2008 г., като в него са вложени $ 1.6 млрд. В момента има поръчки за 407 самолета от компании в САЩ и Азия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА