Last news in Fakti

27 Ноември, 2015 13:34 1 394 5

Съвместно с Китай произвеждаме розово масло и кисело мляко

  • китай-
  • съвместно-
  • произвеждаме-
  • розово масло-
  • кисело мляко

Меморандумите бяха парафирани по време на официалното посещение на българска правителствена делегация, начело с премиера Бойко Борисов

Съвместно с Китай произвеждаме розово масло и кисело мляко - 1

Два договора за започване на съвместни производства на розово масло и козметични продукти и на кисело мляко подписаха български и китайски компании в българското посолство в Пекин в присъствието на министъра на икономиката Божидар Лукарски. Меморандумите бяха парафирани по време на официалното посещение на българска правителствена делегация, начело с премиера Бойко Борисов.

Българската компания „Калия Българска роза“ и китайската „Ароматик Плант Сайънс-Тех Ко“ сключиха споразумение за учредяване на смесено дружество с цел инвестиции в областта на производството на розово масло и отглеждане на рози в България. Намерението на фирмите е да изградят нова розоварна и предприятие за производство на козметични продукти от роза и лавандула на био основа в България, както и създаване на насаждения от етерично-маслени култури и институт с лаборатория в Китай. Очаква се съвместната инвестиция да е в размер на 7 млн. евро.

Рамков договор за маркетинг и дистрибуция на българско кисело мляко и писмо за намерения за изграждане на завод за кисело мляко в град Тиандзин подписаха българската „Лодис Инвест“ и китайската „Тиандзин Сино-Финиш Деъри Фуудс Рисърч енд Трейнинг Сентър Къмпани“. Намерението е двете фирми да инвестира в производство на кисело мляко за китайския пазар с български закваски. Очаква се двете фирми да инвестират около 30 млн. евро в предприятието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баххх МАМА

    0 0 Отговор
    Тези жълтите па за какво ся ни???
    Ние си ги произвеждахме тези неща и без тях.

    Коментиран от #2

  • 2 Той

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Баххх МАМА":

    За да почнат да ги произвеждат евтино и в големи количества. Тогава ние ще спрем...
  • 3 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Две неща си ни бяха останали а скоро и тях няма да ги има!Китайците само с поглед копират всичко и започват да го произвеждат в големи количества естествено не с качеството на оригинала но ЕВТИНО!!!Сбогом БЪЛГАРСКА РОЗА....Сбогом кисело млекце!!!Скоро и грозкова ракийка....

    Коментиран от #5

  • 4 БЪЛГАРИН

    1 0 Отговор
    Ужас тоя тъпак за 1-2 милиона долара продаде киселото мляко и р.масло
  • 5 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Румен Янев":

    поредната партенка от китай и бат бойко.ни фирмата от българска страна има представа от розопроизводство ни китайците се напъват да наливат пари в него.за киселото мляко е още по-смешно!