Last news in Fakti

7 Март, 2016 15:50 1 021 0

Национални дни на кариерата за 15-та поредна година

  • национални дни на кариерата-
  • jobtiger-
  • форум
Национални дни на кариерата за 15-та поредна година - 1

За 15-та година „Национални дни на кариерата - Добра Кариера, Добър Живот“ 2016 предлага на студентите и младите специалисти възможност да поставят основите на своето кариерно развитие и да се срещнат с потенциални работодатели. Над 160 български и международни компании ще представят в София и още шест града в страната своите стажантски програми и свободни работни места.

“Национални дни на кариерата“ се утвърди като мястото, където започва кариерата на младите хора. Безспорно полезно и очаквано всяка година от бизнеса и студентите събитие“, сподели Светлозар Петров, управител на JobTiger. Нели Ангелова, Мениджър Корпоративни връзки в Нестле България,  разказа за ангажимента на компанията към развитието на младите хора и представи плановете и инициативите на компанията за борба с младежката безработица в страната. Тя подчерта, че възможностите за кариерен старт във фирмата са изключително разнообразни и многобройни – от производство и администрация до продажби, маркетинг, финанси, технологии, изследване и развитие.

Форумът е най-голямото и значимо кариерно изложение в България от 15 години. За това има заслуга и фактът, че се организира не на база университети, а на база академични градове. Това дава по-добра възможност на млади специалисти от различни висши учебни заведения да се срещнат с множество утвърдени и доказани работодатели на едно място, същевременно позволява на компаниите с едно участие да се свържат с хиляди амбициозни студенти и експерти, които търсят сериозна кариерна реализация.

По традиция, форумът „Национални дни на кариерата“ е придружен от предварителни специализирани „работилници” (уъркшопи), провеждани в различни университети в страната, непосредствено преди старта на събитието. Там студентите имат възможност да се запознаят в детайли с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, да получат важни съвети за поведението си по време на интервю за работа, както и да получат кратка предварителна информация за фирмите, които участват в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“.

По време на самото събитие ще се проведат дискусионни панели, „CV клиники“ и консултации с цел младите специалисти да могат в активен диалог с представителите на работодателите да обсъдят всички важни въпроси, които ги вълнуват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА