Last news in Fakti

28 Април, 2016 10:21 1 194 2

Германия сред най-лошите държави по безопасност на полетите

  • безопасност-
  • сигурност-
  • полети-
  • германия-
  • easa

Германия е една от най-лошите държави в страните от Европейския съюз относно обезпечаването сигурността на полетите. Това се посочва в отчета на Европейската агенция по авиационна безопасност (EASA). Федералната република с големи трудности изпълнява или не изпълнява дори най-базовите изисквания по безопасност. Така например, при 15 основни насоки EASA е установила в Германия 18 нарушения. Повече има единствено в Гърция, която години живее в ситуация на икономическа нестабилност.

„В Германия се оказа, че има 18 нерешени проблема в областта на безопасността. Това е повече в сравнение с далеч не толкова добре икономически държави, сред които Босна и Херцеговина, Словакия и Албания”, пише в отчета.

Също така Агенцията е установила значителни нарушения при нормите на обучение на екипажите. В частност, става дума за съблюдаване на ограниченията по време на работа на служителите.

Германското Федерално управление по гражданска авиация (Luftfahrtbundesamt, LB) е подложено на критика в отчета, поради недостига на специалисти и постоянни нарушения, непосредствено свързани с неспазването на правилата за отдих на екипажите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Косматия

    0 0 Отговор
    Ясно що кацат по хребетите на планините.
  • 2 Иван

    0 0 Отговор
    Но пък не е ясно защо я няма България?