975 0

Националният съвет по туризъм заседава във Велинград

Националният съвет по туризъм заседава във Велинград
Снимка: АП/БТА

Велинград ще бъде домакин на международно туристическо изложение за спа, уелнес и здравен туризъм през 2018 г. Решението на общинския съвет за неговото организиране и провеждане бе връчено днес на министъра на туризма Николина Ангелкова от кмета на Велинград д-р Костадин Коев по време на заседанието на Националния съвет по туризъм, което се провежда в града. По време на форума бе обсъдена и Годишната програма за национална реклама на България за 2017 г. и работата на Междуведомствения съвет за кадрите в туризма.

"Това е втора година, в която обсъждаме програмата за реклама половин година преди периода, в който ще се изпълнява. Това ни позволява да планираме много по-ефективно и правилно маркетинговите си активности", посочи министър Ангелкова. Тя съобщи, че това вече дава резултати, като за първите пет месеца на 2016 г. страната ни е посетена от над 1,9 млн. чуждестранни туристи, което е около 9% ръст спрямо същия период на 2015 г. Скокът при посещенията с цел почивка и ваканция е 20%, а приходите от международен туризъм за периода януари-април възлизат на 453 млн. евро, което е 8% увеличение.

"През 2017 г. България ще се представи на 45 международни борси на някои от най-големите туристически пазари - Германия, Русия, Испания, Великобритания, Австрия и др.", каза министър Ангелкова. По думите й в проекта на програмата са включени и 13 нови предложения за участия на изложения зад граница, като присъствието на тях ще зависи от активността на бранша. Сред тях са борси в Литва, Латвия, Естония, Индия, Китай и др.

Ще продължим и инициативите, които започнахме през 2016 г. - да бъдем активни онлайн и да реализираме преки форми на реклама, сред които организирането на журналистически и експедиентски турове, партньорство с големи туроператори и др., стана ясно от думите на министъра.

В заседанието на Националния съвет по туризъм участие взеха заместик-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, заместник-министърът на отбраната Десислава Йосифова, представители на други министерства, председателят на общинския съвет във Велинград Бельо Мандраджиев, председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов, изпълнителният директор на Българската агенция за безопасност на храните д-р Дамян Илиев, НАП, туристически сдружения, браншови асоциации, курорти и туристически комплекси, потребителски и бизнес организации, учебни заведения и др.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай