Last news in Fakti

5 Юли, 2016 03:30 1 372 0

Английската банка оповестява рисковете за финансите при Brexit

  • brexit-
  • рискове-
  • банка

Доклад за финансовата стабилност във Великобритания след решението за излизане от ЕС ще публикува Британската централна банка на 5 юли. Анонсите са, че документът да съдържа подробен преглед на евентуалните рискове пред банковия сектор на Великобритания при така стеклите се обстоятелства, а също и на свързаните с тях възможни рискове за развитието на икономиката, се казва в коментар на «Капман Холдинг». Предвижда се гуверньорът на Централната банка на Великобритания (BoE) Марк Карни да даде специална пресконференция след публикуването на доклада. 

Очаква се Карни да изрази вижданията на BoE за клиринговата дейност, свързана с т. нар. сложни финансови инструменти и най-вече деривати деноминирани в евро, чиито световен център за търговия е Лондон. През последните дни се чуха някои мнения, че част от финансовите операции, извършвани на Лондонското Сити, биха могли да се пренесат в Париж или Франкуфурт. Това обаче едва ли би могло да стане, дори само заради огромния обем на тези транзакции. 

Институтът за управление на доставките (ISM) в САЩ ще публикува в сряда (6 юли) данни за дейността в сектора на услугите (Services PMI) за юни. Показателят се предвижда да се повиши с 0,4 пункта до 53,3, при положение, че стойности над 50 се считат за разрастване.

В края на седмицата пък (8 юли), Департамент на САЩ по труда ще оповести своя доклад за новите работни места, без тези в селското стопанство. Според консенсусната прогноза, данните ще покажат нови 175 000 работни места през миналия месец. Обаче като резултат от увеличение със само 38 000 през май, равнището на безработица се прогнозира да достигне 4,8%, спрямо предходните 4,7%. В същото време, средното почасово възнаграждение се очаква да нарасне с 0,2%.

Оптимистичен доклад за заетостта в САЩ ще сочи съответно и към подобряване на икономиката като цяло, даващо сигнали за повишение на основната лихва от ФЕД през следващите месеци. От друга страна, преобладаващо песимистичен доклад  би увеличил несигурността за икономическите перспективи на страната и би довел и до по-строга паричната политика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА