1 380 1

Сорос разболява S&P 500 с китайски грип

Снимка: АП/БТА
Снимка: АП/БТА
Венцислав Михайлов

Ще разболее ли известният милиардер Джордж Сорос един от водещите индекси на Уолстрийт S&P 500 с китайски грип. Този въпрос си задават специалистите по капиталови пазари, четейки съобщенията на фонда на предприемача до американския борсов регулатор.

От документите става ясно, че Джордж Сорос е увеличил своите позиции срещу S&P 500 като притежава вече 4 млн.акции от фонда ETF срещу 2,1 млн. на 31 март, припомня сайтът Маркет уотч.

Фондът на 85-годишния милиардер разкри пут опция в търгувания на борсата фонд, който следи борсовия индекс S&P.

Пут опциите, които залагат на спад на цената на даден актив, предоставят на купувача правото да продава акции на определена цена в определен момент. Като цяло те повишават стойността си, когато цената на съответните акции спада спрямо цената на упражняване, припомня в. "Уолстрийт джърнъл".

Джордж Сорос отново не пропусна да предупрежди за повторение на финансовата криза от 2008 г., но отзи път тя щяла да тръгне от Китай. Освен това кризата цяла да засегне и петролните компании. За целта той продал своите акции в най-голямата по борсова капитализация компания Schlumberger Ltd. Освен това той се разделил с дела си в компанията за добив на злато Silver Wheaton Corp.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 778
    Отговор
    1 18:12  16.08.16
    Тоя резняк като си отиде и Европа ще се кротне..... БГ-то най вече.

Напиши коментар:


Публикувай