Last news in Fakti

9 Април, 2024 09:16 1 487 7

Индия "краде" чуждестранни инвеститори от Китай

  • индия-
  • китай-
  • чуждестранни инвеститори

Индийската икономика е най-бързо развиващата се в света

Индия "краде" чуждестранни инвеститори от Китай - 1
Снимка: Shutterstock

Индийското правителство се стреми да привлече чуждестранни инвеститори в страната, които поради геополитически рискове се страхуват да развиват бизнеса си в Китай. „Индия, чиято икономика е най-бързо развиващата се в света, става привлекателна за инвеститори, които възнамеряват да се предпазят от геополитическото напрежение, като разширят дейността си извън Китай. Компании като Apple Inc. и Samsung Electronics Co. увеличиха производството в Индия, възползвайки се от стимулите, предложени от правителството на премиера Нарендра Моди". Това каза пред вестник Business Standard Раджеш Кумар Сингх, секретар на отдела за индустриално развитие и вътрешна търговия на Министерството на търговията и промишлеността на Индия.

През следващите 5 години Индия ще се стреми да привлече най-малко 100 млрд. USD годишно брутни преки чуждестранни инвестиции (ПЧИ). „Сега тенденцията към това е много положителна и възходяща. През текущата финансова година 2024-2025 ще се доближим до тази цел“, добави Сингх.

През последните 5 години Индия е привличала повече от 70 млрд. USD годишно. През следващите 10 години правителството на южноазиатската република планира да постигне стабилен темп на приток на ПЧИ от 6-8%.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Интересно как по-изгодните условия

    7 4 Отговор
    Интересно как по-изгодните условия се певърнаха в кражба! А Явните лъжи в истина!
  • 2 Американски

    2 1 Отговор
    комарджия печелил за сметка будалите в казиното , по- късно намерил местенце на Уолстрийт и излязъл на фондовия пазар използвайки определена предсказуемост на динамиката на пазара на акции в един прекрасен ден обаче двама добросъвестни и честни негови сънародници решават да обявят за откритието на нова по- тарикатска схема, за което през 1997 получават нобелова награда. Първият тарикат е ядосан на другите два заради тяхната наивност, която попречила, видите ли, на Америка да краде от всички и по много превръщайки ги във вечно роби. Десетина години по-късно вече става съвсем ясно, че подобни тарикатлъци минават само ако динамиката на пазара върви без "странични фактори" . Всъщност тези "тарикатлъци" не са нови , а са известни на човечеството от древността. Просто в древността не е бил разработен математическият анализ и събитията са следвали своя естествен ход - когато някой прекалява с кражбите - получава боздуган между рогата. Блак и Шоулс успяват да ги опишат математически, което помогнало за по- ефективното ограбване на будалите от тарикатите
  • 3 Госあ

    7 3 Отговор
    Сред индийците има блестящи умове, но са мързелива нация и никога не биха постигнали производителността на Китай. Освен това, сред китайците има още повече блестящи умове хахаха Освен това, ако западняците си мислят, че след няколко умишлени гладомора, индийците ще им слугуват безусловно, жестоко се лъжат.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 бригс

    2 1 Отговор
    Ейй, тоз долар на пъпа им излязъл.
  • 7 Баба, цоцолана

    6 3 Отговор
    Фалирала америка, краде, подкупва ако ли не убива учени изобретатели. Фашистите-колонизатори винаги са си преписвачи големи научни открития, крадени ги от чужди държави.