Last news in Fakti

22 Август, 2016 18:01 1 713 5

Газпром разпусна отдела, отговарящ за Южен поток

  • газпром-
  • отдел-
  • южен поток

Отдел 337 разпределяше задачи по проекта

„Газпром“ разпуска отдел 337, който разпределяше задачи по проекта „Южен Пооток“, съобщи „Интерфакс“.

Информацията се разпространява от източници в компанията. Департаментът е създаден през 2009 г., като е под прякото ръководство на държавното правителство. Има много въпроси около функционалните звена на департамента, тъй като подобни задачи са възложени на няколко други отдела в „Газпром“.

Официално подразделението отговаря за изпълнението на „Южен поток“ на територията на Русия и Европа, както и за офшорния участък от газопровода.

В началото на този месец руският президент Владимир Путин поиска от България, която изрази готовност за възобновяването на работата по проекта, да предостави конкретни правни гаранции за неговото изпълнение.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ник

    1 0 Отговор
    Това е достатъчен сигнал, за да стане ясно, че Борисов няма никакво намерение да работи по проекта и по измисления проект Балкан. Всичко което дрънкаха по медиите в България има за цел да създава усещането че работят активно и в полза на страната. Ако имаше някакви постъпки от Българска страна ГАЗПРОМ едва ли щяха да разпуснат отделът си - няма логика нали? Кой разпуска хората си, работили по даден проект който има шанс да се възстанови?
  • 2 onq s konq

    0 1 Отговор
    Нещо не ти са ясни нещата:РАЗПУСКАНЕ НА ОТДЕЛА НА ДИПЛОМАТИЧЕН ЕЗИК ЗНАЧИ УВОЛНЕНИЕТО МУ!За некадърност и измама...Защото не успяха да построят никакъв Паток,а вземаха заплатите.Както и да е-ще ни помолят ние да сформираме отдел,ще го направим-няма да им кършим хатъра и работата ще тръгне.

    Коментиран от #3

  • 3 ЯРК

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Катър, ти луд ли си бе? Как ще търгуваш с руски газ? Господарите ти , да не са обърнали заплатата в нови израелски шекели, че така въртиш пергелите?! Кой ще ти моли Тиквата да сформира отдел?! Бълнуваш!

  • 4 ттт

    0 1 Отговор
    напълно нормално, газпром достигна най-ниското производство от много години насам, компанията се сви драстично като капитализация и всякви екзотични идеи за политически проекти отстъпват на заден план пред тези, които носят доходност понастоящем
  • 5 гост

    1 0 Отговор
    Нашите наливат милиони в заплати на няколко човека "работещи" по този проект от българска страна. Ясно е, че е спрян от години, ясно е, че няма да бъде обновен, руснаците разпускат отдела, а нашите не го правят. Трябва да се отбележи, че тези пари идват от нашия джоб, не от компании, така че държавата се превърна в най-голямата крава и затова всички се натискат да имат власт, за да могат да точат и стимулират корупцията.