1 341 4

Австрия също иска спиране на търговските преговори със САЩ

Управляващата коалиция поиска да се спрат преговорите със САЩ

Снимка: Wikipedia
Снимка: Wikipedia
Денис Джамбазов

Австрия също призова да бъдат спрени преговорите със САЩ за Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ), съобщи The Local.

Управляващата коалиция в страната поиска процесът да бъде преустановен. Финансовият министър Райнхолд Митерленер заяви, че само най-големите оптимисти могат да очакват да бъде постигнато споразумение със САЩ до края на тази година.

В Австрия е налице остра критика срещу търговската сделка, като според критиците тя ще има негативно въздействие върху качеството на храните. Аргументът е, че Европейският съюз има по-стриктен контрол срещу ГМО храните и пестицидите, отколкото САЩ.

Преди дни Франция зае същата позиция. Френският министър на търговията Матиас Фекл се изказа скептично и заяви, че неговото правителство иска да се стопират преговорите с американците.

След три години преговори Брюксел и Вашингтон все още не могат да се стигнат до компромис относно редица различия, включително за стандартите за безопасност на храните и околната среда.

Австрия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 911
  Отговор
  1 13:26  01.09.16
  муахаха-уж всички се стремели към САЩ, чакали били зелени, пембяни, ирозови и какви ли не карти карти /анекдот/, но никой не ще техните стандарти на живот.
 • незнайко
  Отговор
  2 13:48  01.09.16
  Браво, поне от някъде трябва да се почне. Последователи ще има много.
 • goni
  Отговор
  3 14:35  01.09.16
  Не мога да повярвам!:) То Франсетата всички знаят че не са стока!Нейсе! То, социалдемократите на Германия са още по-зле! Ама, Австрийците и то правителството! Мдаа! Тоя Путин докара страшна "хибридна война"!:)
 • Mаргарита
  Отговор
  4 07:41  02.09.16
  Европа е Европа винаги сме били доста по интелигентни от тъпите американци нищо не им е стока тъпчат бедните американци с боклуци и ги разболяват умишлено зеро отговорност -нечовешко ето виж ИТАЛИА прие закон който забрани децата да се тъпчат със захарни продукти във училищата и още куп разпоредби да не ги изброявам

Напиши коментар:


Публикувай