783 7

Харчим половин милиард за почивните дни

Харчим половин милиард за почивните дни
Стефанаки Йоанис

Над половин милиард лева за четирите почивни дни ще похарчат българите, показват изчисленията на база данните от оборотите, отчетени пред данъчните.

За Деня на Независимостта и миналата година е имало 4 почивни дни. Тогава само у нас, и то в брой, сме похарчили близо 650 милиона лева. В тази сума не влизат платените предварително резервации, нито плащанията в чужбина или по електронен път.

Пътуванията тази година излизат с около 11 на сто по-евтино, изчисляват от Центъра за анализи в туризма, цитирани от бТВ.

Очакванията са у нас за тези 4 дни за почивка да похарчим около 81 милиона лева у нас, или по 225 лева средно на човек.

Пътуване в чужбина излиза близо два пъти скъпо, но зад граница ще пътуват по-малко хора. Заради струпването на два дълги уикенда в един месец като цяло на път ще тръгнат по-малко българи, отколкото около 6 септември.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Антроп
  Отговор
  1 22:00  22.09.16
  Масовия българин е селяндур. Селяндура не го интересува национална кауза или празник. Селяндура гледа как да кръшне от работа, как да прецака колегите, шефа и държавата си. За сеяндура е важно да се наплюска и да се напие, естествено ако може да е за чужда сметка или на примоция, както и само след като се е напил да извряка на висок глас какъв родолюбец е, и как всичко му пречи вече да е милионер, и как всички са тъпанари, а само той е най-велик. И в тази връзка с чаша в ръка и с фразата "кога сме най-зле така да сме", се поздравява с някоя бесна чалга. Е това е масовия българин, затова и правителството му е такова, и заплащането му, и жалкия животец който живее.

  Коментиран от #3, #4

 • Селендур
  Отговор
  2 22:58  22.09.16
  Когато сме най-зле, така да сме! А Наздраве!!!!
 • antimediator
  Отговор
  3 08:22  23.09.16

  До коментар #1 от "Антроп":

  В общи линии си определил проблема. Защо се получава така?! Защото нямаме елит и средна класа.Нямаме още много неща. Прекъсната е приемствеността между поколенията, професиите,съсловията... 50 години социализъм най-накрая дадоха резултати. Там където не вярваха на комунистическата идея и Москва нещата са си на място и народите просперират - Полша,Чехия,Унгария...
 • Капота
  Отговор
  4 08:27  23.09.16

  До коментар #1 от "Антроп":

  Браво, Пич, точно го казваш, точно това е масовият българин - диво прасе, но говори много, жалва се, знае всичко освен собствената си мизерия, горд син на Бай Ганя, плюе навсякъде, псува ......
 • Капота
  Отговор
  5 08:32  23.09.16
  Една голяма част от тези ще отидат до Гърция само за да покарат луксозните си Мерцедеси, които са купили с парите които тате (ДС) е откраднал от държавата, ще идат там за да паркират точно пред заведението, ще пият, ядат и ще пушат по една-две кутии цигари като затворници, за външният им вид няма да говоря
 • ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ
  Отговор
  6 09:10  23.09.16
  Хората просто вече имат пари за харчене !
 • Evrofond
  Отговор
  7 09:32  23.09.16
  ХОДЯТ, КАТО СА КРАЛИ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ НЕ ПОЛОВИН А ДВА И ПОЛОВИНА ЩЕ ПОХАРЧАТ

Напиши коментар:


Публикувай