Last news in Fakti

5 Октомври, 2016 03:02 1 202 0

Ученици със заплати от държавата

  • ученици-
  • заплата-
  • бизнес
Ученици със заплати от държавата - 1

Новият закон за професионалното образование ще регламентира ясно участието и ангажиментите на страните в системата на дуално обучение. Обмисля се заплащането на труда на учениците по време на практиките във фирмите да бъде осигурено от държавата, като ангажиментът на бизнеса ще е да осигури необходимите работни места и наставниците, разказва в. „Стандарт”.

 "По този начин в момента действат пилотните проекти за провеждане на дуално обучение в няколко професионални гимназии у нас и той е много ефективен", коментира за в. "Стандарт" Диян Стаматов, зам.-министър на образованието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА