814 0

Спилбърг си намери нов китайски партньор

Сътрудничеството ще започне с премиерата на филма "Добрият великан" на 14 октомври

Спилбърг си намери нов китайски партньор
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Филмовата компания на легендарния режисьор Стивън Спилбърг се сдоби с нов партньор в лицето на млада китайска компания, съобщава изданието Hollywood reporter.

Amblin Partners и китайската Alibaba Pictures Group заедно ще правят и финансират филми за световната и китайската публика.

Стивън Спилбърг и шефът на Alibaba Group Джак Ма обявиха новината за стратегическото си партньорство в неделя, по време на събитие в Пекин.

Двете компании обявиха, че ще си сътрудничат за маркетинга, дистрибуцията и мърчандайзинга на филмите на Amblin в Китай, а Alibaba Pictures ще има възможността да съфинансира филми на Amblin в световен мащаб.

Според условията на сделката, Alibaba Pictures ще придобие неуточнен малък дял от акциите на американската филмова компания и ще има свой представител в борда ѝ.

Alibaba Pictures се присъединява към индийската Reliance, канадската eOne и Participant Media, собственост на Джеф Скол, като един от акционерите в Amblin Partners, която бе създадена през декември 2015 г.

По време на събитието в китайската столица Ма заяви, че се надява новото партньорство да "донесе повече от Америка в Китай, както и повече от Китай в Америка."

"Не мисля, че има много разлики между Изтока и Запада, но има една съществена — Западът е по-добър в разказването на истории", каза Ма, който високо цени работата на Спилбърг.

Партньорството между двете филмови компании ще започне с пускането и разпространението на последния филм на Спилбърг — "Добрият великан", чиято премиера е насрочена за 14 октомври в Китай.

Новоизлюпеното китайско филмово студио вече е инвестирало в няколко нашумели холивудски проекта, сред които „Стар Трек: Отвъд“ (Star Trek Beyond) и „Мисията невъзможна: Престъпна нация“ (Mission: Impossible — Rogue Nation).

Китай


Напиши коментар:


Публикувай