1 605 4

Експерт: Картел на горива не може да има без подкрепата на политическо ниво

Според КЗК бензиностанции са се договоряли за цените на горивата почти всеки ден

Стефанаки Йоанис

Почти всеки ден големите вериги бензиностанции са се договоряли за цените, на които да продават горивото.

Това показват още резултатите от анализа на КЗК, с който беше констатирано, че има картел на пазара с горивата у нас. Картелното споразумение е започнало още преди 2012 г. и продължава до днес.

„Цялата тази схема не може да продължава толкова много години без подкрепата на най-високо политическо и държавно ниво”, заяви в „Здравей, България” експертът и бивш посланик в Москва Илиян Василев.

„Различното този път е конкретиката от страна на КЗК и по-точно това, че те имат неопровержими доказателства, че всеки ден са се договаряли. Това предполага, че някои от компаниите, които евентуално са се договаряли, е предоставила информация за това, тъй като КЗК няма функциите да влиза и да изземва документация”, обясни Василев.

„Самото разследване за картел е малко подвеждащо, защото истинското разкриване на проблема не е само в търсенето на картел като такъв, а в разкриването на доминантното положение и аргументите за това”, коментира експертът.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • влиза и да изземва документация
  Отговор
  1 09:34  14.10.16
  В завода на Загорка, Болярка и Каменица НИКОЙ, НИКОГА НЕ Е ВИЖДАЛ ДА ВЛИЗА КАМИОН С ХМЕЛ И ПШЕНИЦА, ОБАЧЕ ВАДЯТ ТИРОВЕ С БИРА ПОСТОЯННО! Защо пък с бензиностанциите се заехте като свърши сезона на бирата?
 • бббббб
  Отговор
  2 11:30  14.10.16
  Хаха добро утро!Що никой ги не пипа толкова години.Подхвърлят нещо пред изборно ,направят една -две проверки за шум и твае до следващите избори.
 • а стига бе
  Отговор
  3 11:36  14.10.16
  Мммм, Хелоу! Еврика! Открихме топлата вода! Намерихме Атлантида!
 • Диди
  Отговор
  4 21:56  15.10.16
  Естествено че политиката е замесена.От литър бензин,държавата взема блозо около 60 процента.Е,колкото е по висока цената,по висок данък.

Напиши коментар:


Публикувай