884 1

Млади професионалисти от Пловдив със собствено кариерно събитие под тепетата

Млади професионалисти от Пловдив със собствено кариерно събитие под тепетата
Милена Богданова

Премина успешно първото пловдивско издание на единствения в България кариерен форум, насочен към компании в секторите: ИТ, Телекомуникации и Business Process Outsourcing (ВРО). То се състоя на 14 октомври в Конгресния център на Международния пловдивски панаир и беше посетено от над 400 млади хора, мнозинството от които бяха студенти, активно търсещи работа.

Това бе първото пловдивско издание на популярния формат, който се провежда от седем години в София. Нуждата на работодателите от млади специалисти и засиленото търсене на работа сред студентите и завършващите породиха необходимостта и от самостоятелно събитие в Пловдив. Успехът на инициативата е ясен знак за развитието на тези сектори в града – 26 компании представиха своите свободни позиции пред посетителите.

Официалните лица, които приветстваха участниците и посетителите и пожелаха успех на изложението бяха: Благовеста Пугьова, Оперативен директор - JobTiger; Алена Палашева, Началник Отдел „Бизнес развитие и международно сътрудничество“ – Община Пловдив, доц. д-р Иван Соколов, Председател на Съвета на директорите - Международен панаир Пловдив, и Латинка Димитрова, HR Мениджър - Televic/Demasys. Г-жа Меглена Кунева, Заместник министър-председател по координация на европейските политики и институционалните въпроси и Министър на образованието, изпрати официално приветствено писмо до участниците и организаторите.

В програмата бяха включени и практически работилници, по време на които работодателите демонстрираха начините на работа в компаниите и разказаха повече за вътрешнофирмения живот. Провеждаха се и събеседвания с кариерни специалисти от JobTiger, в които студентите получаваха професионални съвети как да изградят свой успешен Personal Brand, който да им помогне в кариерата.

Публикувано във факти.бг: „Дни на кариерата“ в секторите IT, Телекомуникации и BPO се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Илов
    Отговор
    1 07:30  20.10.16
    Факти, да не би да сте от Пловдив? Звучите като работническо дело. Голямо събитие, няма що, като гледам фирмите. Ро медиитепнякой сепопитва да изкара Пловдив велик, ама реалностите са други

Напиши коментар:


Публикувай