Last news in Fakti

26 Октомври, 2016 12:26 1 504 1

Ще има коледни добавки към пенсиите

  • коледни-
  • добавки-
  • пенсиите

Правителството отпусна допълнителни 50 милиона лева

Ще има коледни добавки към пенсиите - 1
Снимка: БТА

Правителството отпусна днес допълнителни 50 милиона лева за тази цел коледни добавки към пенсиите, съобщи в началото на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов.

„Одобрява се един допълнителен трансфер, в размер на 50 млн. лв. по бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2016 г. за еднократно изплащане на допълнителна сума към пенсиите за декември", каза той.

По думите му, средствата се събират от приходните агенции от контрабандистите, като МВР и прокуратурата дават възможност от събраните повече пари в бюджета, без да се пипа резервът и без да се задължава никой след това правителство да се отпуснат тези пари.

"Това, което с Москов правим 2 години за празниците - 50 млн. за българските пенсионери, което за 2 години надвишава 260 млн. лв. допълнително, дадени за пенсионерите, без да го имаме в програмите", обясни Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    0 0 Отговор
    Това изборите са голямо нещо.То не бяха увеличения на заплати на учители,лекари,запазване придобивките на полицаи ,пенсии ,а сега и тринайста пенсия от 2лв.примерно. Докато нямаше пари държавата ,сега има за раздаване.Нищо,че тези плащания ги няма заложени в бюджета за тази година .Но,кво му дреме на Тиквоча . Живота на кредит ще го плащаме всички.