1 600 0

9 умения, които трябва да имате в CV-то си

В днешно време, познанията в някоя от тези области, са изключително полезни

Милена Трачева

Търсенето на нова работа може да бъде трудно и изтощително, а тичането от интервю на интервю и писането на мотивационни писма в един момент може да се превърне в кошмар. Но ако автобиографията ви е спретната и лесно читаема и в нея има правилните умения и опит, то процесът по откриване на точната за вас работа би бил по-лесен и по-кратък.

Изданието Business Insider представя 9 умения, които е важно да присъстват в CV-то ви в днешно време.

1. Фотошоп
Ако възнамерявате да се развивате в по-творческа кариера, като фотографията или графичния дизайн например, в повечето случаи от вас ще изискват основни познания по Adobe Photoshop.

2. Ексел
Онези, които правят кариера в областта на финансите прекарват по-голямата част от времето си в анализиране и подреждане на информация в електронни таблици. Ето защо уменията за работа с Microsoft Excel са от решаващо значение за работата им.

3. Испански или друг чужд език
Изучаването на чужд език не е лесна задача и изисква усилие, но ползите от това са гарантирани. Хората, които владеят най-малко два езика, освен всичко останало, развиват по-добра памет и се справят изключително добре в правенето на няколко неща едновременно. Да не забравяме, че и много работодатели са по-склонни да наемат хора, говорещи чужди езици.

4. Уеб програмиране
Основните познания за уеб програмиране са полезни в различни сфери на кариерно развитие, като не всички от тях са обвързани пряко с технологии. Познанията за разработване на уеб сайтове могат да ви отворят много врати. Както е казал Стов Джобс: „Всеки трябва да знае как да програмира компютър, защото това те учи как да мислиш.“

5. WordPress
Независимо дали сте утвърден редактор или току-що завършил студент, който мечтае за първата си истинска работа, всеки, който работи в сайт трябва да знае и разбира как се случва "магията" зад него. Докато системите за управление на съдържанието могат да бъдат най-разнообразни и специфични, овладяването на WordPress е чудесна отправна точка за всеки, който е решил да работи подобна работа. Този софтуер разбира се, ще ви научи само на основите, но това е достатъчно, за да спечелите точки пред бъдещия си работодател.

6. Публично говорене
Без значение в коя сфера се развивате професионално, едно нещо е сигурно: най-вероятно, в даден етап от кариерата ви, ще трябва да се изправите пред много хора и да говорите. Някои хора имат природен инстинкт и дарба да бъдат оратори, други се нуждаят от практика. Ако се окаже, че сте от втория пит, по-добре помислете за курсове, които ще ви научат как да бъдете спокойни, хладнокръвни и да говорите ясно и разбираемо.

7. SEO (оптимизация за търсачки)
Разгледайте оптимизацията за търсачки (SEO) - един чудесен инструмент за всеки, чиято работа е свързана с дейности като търсене в интернет, кликания, лайкове и споделяне на информация. Добавяйки умения в тази област, ще покажете на потенциалните си работодатели, че знаете как да генерирате висок трафик към сайта им или да проведете успешна социална медийна кампания.

8. Google Analytics
Ако SEO е предизвикало интереса ви, то записването в курс за Google Analytics също е умен ход. След като сте научили как да оптимизирате вашите статии и кампании, имате нужда от способ, чрез който да записвате и анализирате резултатите. По този начин ще научите повече за демографията на вашия сайт, както и друга полезна информация, като например колко хора влизат в сайта ви, коя информация в него предизвиква най-силен интерес.

9. Продуктов мениджмънт
Да представите нов продукт, започвайки от нулата, може да се окаже изключително трудна задача. Независимо дали сте част от маркетингов екип или имате страхотна бизнес идея, която искате да представите на света, вие непременно трябва да имате познания, свързани с планирането, предвиждането или презентирането на вашия продукт.Напиши коментар:


Публикувай