833 1

Икономическата комисия пусна бюджета за 2017 г.

Икономическата комисия пусна бюджета за 2017 г.
Венцислав Михайлов

Икономическата комисия в парламента пусна бюджета за 2017 г. По този начин разглеждането му на първо четене може да започне още в четвъртък.

Въпреки подадената оставка проектобюджетът за догодина няма да бъде оттеглен. Парламентарни комисии разглеждат днес на първо четене проекта за бюджета на държавата за следващата година. Той предвижда запазване на данъците, увеличаване на пенсионната вноска с 1 процентен пункт, повишение на пенсиите от 1 юли с 2,4 на сто и на минималната заплата – до 460 лева, още от януари.

Няма нищо страшно, ако не бъде приет новият бюджет за 2017 година. По никакъв начин не може да става дума за сериозни смущения във функционирането на държавните институции и в изплащането на социални осигуровки, безработица, пенсии и т.н., увери пред БНР депутатът от БСП Румен Гечев. Той поясни, че социалистите ще искат ясни мерки за повишаване на жизнения стандарт на българите.

Притеснителни в проекта за бюджет са големият дефицит от 1,3 милиарда лева и раздутите разходи, посочи депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров.

На този етап Патриотичният фронт няма да подкрепи бюджета при тези параметри и при липсата на диалог, допълни депутатът от Патриотичния фронт Христиан Митев.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Morgoth
    Отговор
    1 13:59  15.11.16
    До сега беше лесно - очакваше се приемане на сравнително консервативен бюджет с гласовете на мнозинството и с "против" по задължение от опозицията. Но се базираше на голямата отдалеченост от следващите избори. Нещата обаче се промениха и всеки сега ще се опитва да вкарва свои социални/популистки идеи - едни ще искат да вдигат пенсиите, други да облагат богатите, трети ще питат защо имаме толкова голям дефицит. Изобщо вместо с бюджета да се занимават експертите, сега ще гледаме предизборен цирк.

Напиши коментар:


Публикувай