804 1

Генерал-майор Груди Ангелов е новият началник на Военната академия

Калина Петрова

„Смяната на началника на Академията е военен ритуал, който носи символиката на традициите, на приемствеността и на цялостното развитие на военнобразователната ни система“. Това каза постоянният секретар на отбраната д-р Добромир Тотев на церемонията по сдаване и приемане на длъжността „началник на Военна академия „Георги Стойков Раковски“. Новият началник на Академията е генерал-майор Груди Ангелов, който изпълняваше длъжността командир на 61-ва механизирана бригада. Досегашният началник генерал-майор Тодор Дочев ще поеме поста заместник-командващ на Съвместното командване на силите.

„Ръководството на генерал-майор Дочев категорично остави трайни следи и допринесе значително за по-нататъшното утвърждаване на националния и международен авторитет на Военната академия“, заяви д-р Тотев и благодари на досегашния началник от името на ръководството на Министерството на отбраната за отличната работа.

Постоянният секретар на отбраната представи пред личния състав на Академията новия началник – генерал-майор Груди Ангелов. Той подчерта, че назначението на генерал-майор Ангелов отговаря в максимална степен на приоритета на Министерството на отбраната за по-тясна връзка на военното образование със съвременните реалности и практики в областта на сигурността и отбраната.

„За мен е изключителна чест и гордост да бъда началник на Академията и напълно осъзнавам неоспоримата отговорност, която поемам – да продължа делото на своите предшественици и да запазя традициите на най-старото висше военноучебно заведение в България“, каза при встъпването си в длъжност генерал-майор Груди Ангелов.

София / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Зара
    Отговор
    1 12:50  30.11.16
    Тодор Дочев не се спря. Отворете сайта на Академията - само срещи и разлъки. Кога имаше време този човек да ръководи , да се чудиш. Да му пожелаем попътен вятър.

Напиши коментар:


Публикувай