Last news in Fakti

1 Ноември, 2011 11:52 1 332 0

Споразумение с IBM отваря нови работни места

  • ibm-
  • работни места
Споразумение с IBM отваря нови работни места - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на труда и социалната политика и IBM България подписаха споразумение  за сътрудничество в  присъствието на министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов и Александър Раков, генерален директор на IBM България днес, 1 ноември 2011 г. Документът беше подписан и от Джозеф  Лазарус, управител на „ Ай Би Ем Глобъл Деливъри Център България”  и Камелия Лозанова, и.д. изпълнителен директор на Агенция по заетостта, съобщиха от пресцентъра на социалното министерство.

Споразумението предвижда да се обменя информация за лицата, търсещи работа и откритите работни места, за програмите и мерките за насърчаване на заетостта, потребностите от обучение на наетите лица и др. Страните се споразумяха да организират съвместни трудови борси, информационни кампаниии и участие в експертни работни групи по въпроси за пазара на труда.

Подписването на споразумението за сътрудничество е доказателство за съвместните усилия на МТСП и бизнеса за осигуряването на по-добри условия за реализация на хората в България, повече работни места и по-висок жизнен стандарт, подчерта министър Младенов.

Генералният директор на IBM България Александър Раков обясни, че в центъра на IBM работят високвалифицирани специалисти, които предоставят финансови и бизнес услуги. Чрез аутсорсинг на сложни бизнес процеси, клиентите имат възможност да се фокусират върху своята основна дейност, спестяват разходи и оптимизират своите технологии за постигане на растеж, допълни той.

Развитието на IBM Глобъл Деливъри Център за услуги е ключова част от стратегията на компанията да открива и развива „Талантите на 21 век”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА