Last news in Fakti

1 Ноември, 2011 15:05 973 3

BdB: Решението на Гърция е всичко друго, но не и полезно

  • гърция-
  • референдум
BdB: Решението на Гърция е всичко друго, но не и полезно - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Решението на Гърция да проведе референдум за споразумението на ЕС доведе до "значителна несигурност" и е "всичко друго, но не и полезно", подчерта ръководителят на германската банкова асоциация (BdB) Михаел Кемер.

"Несигурността, която вероятно ще трае няколко седмици, е всичко друго, но не и полезна от гледна точка на стабилизирането на вече усложнената ситуация", посочи Кемер. Призивът за референдум доведе до "значителна несигурност", отбеляза той, след като европейските фондови пазари загубиха позиции от отговор на новините.

"Важните детайли от срещата на върха за еврото сега ще бъдат забавени или в най-лошия случай – замразени", прогнозира още експертът. "Освен това напълно неясно е и какво ще се случи, ако гръцкият народ отхвърли спасителния пакет", завърши той.


 

Информацията е на БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    0 0 Отговор
    Ако отхвърлят спасителния пакет, ние като добри саседи ще им осигурим работа на полето и в животновъдството, а тези гръкини които са под 60 кг. могат да работят като пеперудки в София ;)
  • 2 Явор Иванов

    0 0 Отговор
    Ако гърците откажат финансовата помощ от Европа, е ясно какво ще се случи - разпадане на единната европейска валута, разпадане на ЕС, на ЕК, на ЕП, на Европа, дълбоки кризи в цяла Европа и света, България...
    Аз искам да попитам този човек, Папандреу, има ли акъл в главата???
  • 3 евров

    0 0 Отговор
    Вместо да им дават,да започнат да им вземат,да си изплатят кредитите които дължат ако не вън!!!То ясно че са предали еврото и съюза,ама за какво ги диндякат,айде чао,при Турция и Сърбия,какво толкова!!!