2 327 2

Коя е най-застрашената професия?

Искате да сте DJ? Помислете пак

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Сайтът CareerCast направи проучване коя е най-застрашената професия в световен мащаб. Резултатите са интересни.

С развитието на технологиите все повече „класически“ професии губят своя чар и необходимост. Изгледите са търсенето за тези служители да бъде ограничено още повече през следващите години.

Изненадващо или не най-застрашената професия е пощальон. Очаква се до 2024 година заетостта при пощальоните да спадне с цели 28%.

Сред професиите, които са пред изчезване, е и тази на DJ. Наблюдава се спад с близо 11% при хората, които се грижат за доброто настроение на хората в нощните клубове.

Никак не е изненадващо и попадането на репортерите, работещи за вестници, в тази класация. Все повече хора вече използват телефона и чрез мобилните си апарати се информират за актуалните събития. Намалява търсенето на книжни вестници.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гогол
  Отговор
  1 23:19  21.12.16
  Ще отпаднат професиите и жиголо - заради новите вибратори, телефонист - заради чатовете, гей и лесбийка - заради новият трети пол, музикален педагог - заради масовото приемане на Рапа като религия, водач на магаре - заради изчезването на магаретата, мажуретка - заради 3Д видеоигрите, и още други. но ще възвикнат и нови професии, като политическо жиголо - тя съществува от години..., Лакей на корпоративни интереси - това е масово в нашите институции и другаде, Подлизурко на заплата - често се наблюсава в политическите прогнозатори, Трол на повикване - масово е в нетовете и коментариите... и други. Света се променя професиите се променят. но едно е сигурно - кондомите нямад а изчеднат докато свят светува.
 • jambazina
  Отговор
  2 00:17  22.12.16
  +1 за Гогол. Да добавя при разрастващите професии - корпоративен планктон.

Напиши коментар:


Публикувай