Last news in Fakti

4 Януари, 2017 04:30 6 362 10

5500 от МВР стават чиновници

  • мвр-
  • полиция-
  • чиновници

5500 служители на МВР вече няма да работят по специалния закон, а ще бъдат преназначени от 1 февруари по закона за администрацията като нормални чиновници. Това става ясно от предложение на вицепремиерката Румяна Бъчварова за промени в класификатора на административните длъжности, разкрива в. „24 часа”.

В държавната администрация да се създадат 60 нови длъжности, за да могат да бъдат преназначени чиновниците от МВР, предлага Бъчварова. Административният секретар на МВР ще е най-високопоставеният чиновник във ведомството, предвижда предложението на вицепремиерката. Постът, заеман в момента от Бойко Славчев, ще се равнява на главния секретар в другите министерства със заплата до 3900 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 разбийш

    17 1 Отговор
    А защо не ги пуснахте като оперативни, ами ги забихте да увеличите бюрокрацията? Ето затова България няма да се промени и оправи - който седне на власт ис и назначава кадрите на лапачка, номенклатурата се разраства. А, когато търтеите станат много кошера с пчели измира. Е честит ви пореден шут към гроба на нашата мила кочина РБ! Никой не му дреме - увеличавате бюрократите, а те са вредни - пречат, лапат, не дават да работим нормално. Сега оперативните са по-малко, а те вършат истинската полезна работа... затова, че Калинкигания, хийр е обречена с такъв манталитет.... И няма да се спаси. Заради бюрократите.
  • 2 Телевизора на Елвис

    14 0 Отговор
    Супер. Не ни стигат почти 30 хиляди парцала, дето търкат гащите по канцелариите на меверето, сега още едно петолиние клатикурци ще си назначиме. Евала. В 21 век някои особено надарени в умствен план служители на МВР още ползват индиго, пари за нищо няма, щото нЕкои дами и господа краднат като шашави още от едно време, а искаме милицията да работи. Хехех.... #продалшавамеанпрет
  • 3 Знайко

    9 2 Отговор
    Дааа и ще взимат повече пари от служителите работещи по ЗМВР.
    За сведение, помощничка в кадри при ОД МВР , с 200лв. повече от редови полицай с 10г. стаж. Да ти E....а и реформата. После реват , че в София при 160 места за полицаи има само 60 мераклии.
  • 4 РАЗОЧАРОВАН

    6 0 Отговор
    Бате Знайко така е.нтези от ЧР първи се усетиха и набързо се преназначиха по ЗДС в МВРПреобразуваха си си статута и правоотношенията получават си заплата и пенсия без да се освобождават или уволняват.Тези с по 10-15 години много ще чакат за кадрово израстване докат тези не ги изритат .Не малко са над пределната въздраст но ги търпят обвързани са.
  • 5 Грую

    2 1 Отговор
    Дядо ми, Бог да го прости, навремето казваше за някого си там: " Той излезе най-умния от целия им род и стана джандарин!"
  • 6 Кой туй МВР

    7 0 Отговор
    Некви кърлежи дето обслужват властта, а се хранят от народа. Ако ги махнат всичките може и по-добре да сме. Поне ще имаш правото да се защитиш сам.
  • 7 все ми я тая

    7 1 Отговор
    който не е пробвал да зънне на 112 за каквото и да е. Идват след 1-2 часа ако изобщо дойдат да преброят умрелите или да вземат некой лев ако може. Недай си боже си опитал да се оправиш сам - най-много да те осъдят.
  • 8 МВР

    8 0 Отговор
    Тия са дето разкриват престъплението в зависимост на кого си човек и колко пари имаш. Тия са същите
  • 9 разбирам

    14 0 Отговор
    Със сигурност повечето ще вземат и пенсии, както е модерно сега в МВР. Старите комунистически кадри са се настанили яко на хранилката и нямат махане. вземат по 2500-3000 лева със заплата и пенсията и гледат да не свършат някаква работа. Сега с тази реформа ще си вземат и 20 заплати и ще продължат да вземат и заплата и пенсия и реално няма да има какво да губят. 20- те заплати вече ще са ги взели и спокойно ще правят каквото си искат.
  • 10 Georgi

    9 0 Отговор
    За всичко са виновни синдикатите в МВР. Тази реформа те я прокараха.