607 5

Зорница Русинова: Постигнахме ниска безработица и през зимата

Зорница Русинова: Постигнахме ниска безработица и през зимата
Стефанаки Йоанис

Безработицата в последните няколко месеца има устойчив тренд на запазване на едни и същи нива, независимо от това, че приключи работната заетост през лятото. Това заяви пред БНТ министърът на труда и социалната политика в оставка Зорница Русинова.

"За пръв път от 8 години насам в Агенцията по заетостта имаме устойчива тенденция на регистрирани работни лица, независимо от това, че зимните месеци винаги има по-висока безработица около 8%.

По данни на Евростат е 7.1%, което за последните 11 години наистина е много ниско ниво на безработица", допълни Русинова. "Оттук нататък предизвикателствата са доста големи по отношение на безработицата, защото голяма част от хората, които са регистрирани в Бюрото по труда, това са хора без образование и без каквото и да е било квалификация", добави тя.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гого
  Отговор
  1 09:13  17.01.17
  Ниска е защото хората се изнесоха а повечето безработни не са регистрирани в бюрата по труда. Как ще се понижава безработицата като нови работни места не се откриват големи проекти във България от десетилетие не е имало значи сме някакъв феномен.

  Коментиран от #3

 • lpg
  Отговор
  2 09:17  17.01.17
  Публикувано във факти.бг: Зорница Русинова: Постигнахме ниска безработица и през зимата И ПРЕЗ ЛЯТОТО И ПРЕЗ ЛЯТОТО ТО ВЕЧЕ КАТО НЯМА КОЙ ДА Е.....Е ТАКА СЕ ПОЛУЧАВА НИСКА БЕЗРАБОТИЦА!
 • гост
  Отговор
  3 11:26  17.01.17

  До коментар #1 от "Гого":

  Феномен сме, да. България се пълни с неработещи цигани, а безработицата спада. Предприятията затвориха врати или съществуват колкото да се каже, че са там, но безработицата спада. Малките фирми фалират от данъци, изисквания и бюрокрация, големите си плащат подкупите и използват работниците до дупка на минимална заплата - 40% от работниците в страната са на минимална. Сравнете го с други страни дали е така. Това се нарича бедна заплата (hungerlohn) - работиш за заплата и си беден.
 • росен
  Отговор
  4 13:09  17.01.17
  На кое да вярваш:"Публикувано във факти.бг: Зорница Русинова: Постигнахме ниска безработица и през зимата" или на "Публикувано във факти.бг: Сезонен ръст на безработицата Публикувана: 13 Януари, 2017 13:08"
 • неутрален
  Отговор
  5 17:27  20.01.17
  Абе моме, кой те излъга от стъкмистиката, или Вие лъжете стакмистиката, че безработицата е намаляла. Ха, ха, ха. Хората не се регистрират, работят на черно, за да изкарат за късче хляб, а Вие гордо отчитате колко много сме добре. Добре сте Вие тунеядците, но както каза Радев имате 6 дена. Къш, неграмотници и наглеци.

Напиши коментар:


Публикувай