Last news in Fakti

23 Януари, 2017 19:31 1 425 0

Мерките на Тръмп и БВП на САЩ във фокуса на инвеститорите

  • тръмп-
  • бизнес-
  • инвестиции

Възможното огласяване през настоящата седмица (23-27 януари) на подробности за икономическите мерки на Доналд Тръмп се очаква да бъде във фокуса на инвеститорите в САЩ и Европа, смятат анализатори от „Капман Холдинг“. По-специално очакванията са за насочени в областта на стимулиране на икономическата активност в страната, вкл. чрез (намаляване на) данъците.

На този фон в петък се предвижда да бъдат оповестени и предварителните данни за ръста на БВП на САЩ за четвъртото тримесечие на 2016 г. спрямо третото. Според прогнозата, показателят ще е 2,2%, при стойност от 3,5% за предходното тримесечие. Макар че има известно забавяне, американски анализатори смятат, че БВП на САЩ продължава за поддържа добро темпо на ръст.

Предварителните данни за ръста на БВП на Великобритания за четвъртото тримесечие на миналата година се очакват на 26 януари с повишен инвеститорски интерес не само в Европа. Прогнозата сочи съвсем леко забавяне – 2,1% ръст на БВП на годишна база (предходна стойност 2,2%) и 0,5% на тримесечна база (предходна стойност 0,6%). Европейски анализатори смятат, че нарастването на БВП на Великобритания за 2016 г. като цяло ще се окаже по-високо от очакванията предвид Brexit, но през 2017 г. ще има забавяне.

В случай че действителните (предварителни) стойности на темпа на БВП на САЩ и Великобритания надминат прогнозните и особено предходните, то това ще се смята за положителен сигнал от инвеститорите и има вероятност да повлияе на борсовите индекси в посока нагоре, се посочва в анализа на „Капман Холдинг“.

Предупреждение за рискове: търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Материалът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА