Last news in Fakti

6 Февруари, 2017 16:54 1 121 2

Акциите на банковия сектор в САЩ скочиха заради Тръмп

  • уолстрийт-
  • тръмп-
  • сащ-
  • акции
Акциите на банковия сектор в САЩ скочиха заради Тръмп - 1

Американските фондови пазари затвориха в петък на положителна територия. Те бяха водени от финансовия сектор, отчитащ заявените намерения на президента Данард Тръмп за указ, който може да доведе в бъдеще до отмяна на закона Дод-Франк (Dodd-Frank) за, най-общо казано, завишени регулации на банковия сектор от държавата. Това се посочва в коментар на „Капман Холдинг“.

Финансовите пазари в САЩ възприеха намеренията като заявка за смекчаване на банковите регулации, което съответно „изстреля“ нагоре банковите акции с 2,6% за ден (3 февруари).

Както беше съобщено, на среща в Белия дом с представители на лидерите от деловия свят, вкл. от JPMorgan Chase, Тръмп е коментирал, че ще „съкрати значителна част от закона Дод-Франк“, изпълнявайки предизборните си обещания.

Ще припомним, ще законът Дод-Франк влезе в сила в средата на 2010 г., в отговор на финансовата криза от 2008 г., при която фалираха някои от най-големите американски банки, а други се наложи да бъдат спасявани от държавата. Най-големите проблеми тогава дойдоха от огромното количество необезпечени ипотечни кредити и създадените на тяхна основа дериватни инструменти, уточняват анализатори от „Капман Холдинг“.

Сега обаче Тръмп и представители на банковия и други бизнеси в САЩ считат, че въведените допълнителни регулации възпрепятстват кредитирането и дори развитието на икономиката като цяло. Евентуалната отмяна на (част от нормите в) закона Дод-Франк би могла да стане на практика след ратификация от Конгреса, което ще отнеме време.

Предупреждение за рискове: Търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Материалът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    0 1 Отговор
    След влизането на Тръмп в Белия дом американския долар тръгна леко нагоре и се очаква да продължи да се покачва. Ако искате да закупите акции и да спечелите пари, сега е моментът. Аз работя с момчетата от Фронт Пойнт Партнърс, които търгуват на американския капиталов пазар. Получавам допълнителен доход и съм доволен.
  • 2 цветно

    0 0 Отговор
    Мм не съмизненадан. Това ми го казаха Фронт Пойнт преди време още, като започвах да пазарувамакции чрез тях