Last news in Fakti

13 Ноември, 2011 14:23 963 2

Ивайло Московски: Можем да направим нова компания вместо БДЖ

  • московски-
  • бдж
Ивайло Московски: Можем да направим нова компания вместо БДЖ - 1
Ивайло Московски. Снимка: БГНЕС

Възможно е проблемите в БДЖ да доведат до създаването на ново дружество, каза за „Неделя 150“ по БНР министърът на транспорта Ивайло Московски.

Това са проблеми, трупани едва ли не вече десетилетия. Нужна е била политическа воля те да бъдат решени. Към това като прибавим и фактическата обосновка, затварянето на „Кремиковци“, затварянето на торовите заводи, затварянето на тежката металургия, факт е, че железниците в това състояние, в което са, не могат да продължат да съществуват. В крайна сметка железницата трябва да бъде такава, каквато държавата може да си я позволи. Ако не успеем да оздравим тази железница, този оператор БДЖ, се търсят механизми за създаване на нова компания, заяви транспортният министър.

Той дори покани членовете на синдикатите в железниците за разговор още утре.

Председателят на Синдиката на железничарите в България Петър Бунев потвърди готовността си за диалог. Той посочи в каква посока ще бъдат отправяните към сегашното ръководство на железниците искания:

Не мога да приема, че в Съвета на директорите трябва да бъдат трима изцяло външни и само финансисти. Мисля, че поне един железничар трябва да има вътре. Като изхождаме от тежката ситуация, мисля, че трябва да има представител от Министерството на финансите и Министерство на транспорта.

Има доста желаещи да напуснат системата на БДЖ, за да получат предлаганите 6 брутни заплати, каза Петър Бунев. Според него от предложението ще се възползват около 1000-1200 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги Георгиев

    0 0 Отговор
    Нова компания, но със стария управленски персонал... намирисва на една поговорка, нов обект със стари .... тухли не се строи
  • 2 Атанас Иванов

    0 0 Отговор
    Няма ли да е по лесно да се смени министъра, отколкото да се прави нова компания?
    И с каква материална база ще се прави тази нова компания?