Last news in Fakti

14 Ноември, 2011 17:37 860 0

200 железничари си тръгват доброволно

  • бдж-
  • железници-
  • железничари-
  • стачка

Получават по 6 запрати при напускане

Общо 200 служители са приели до днес предложението на ръководството на БДЖ да бъдат освободени от длъжност по чл. 331 от Кодекса на труда, съобщиха от пресслужбата на държавните железници.

110 от тези служители са от "БДЖ – Товарни превози" ЕООД, а останалите 90 – от "БДЖ – Пътнически превози" ЕООД. Трудовите възнаграждения в размер на шест брутни заплати на приелите предложението служители, ще бъдат изплатени веднага след тяхното освобождаване от длъжност.

Освобождаването от длъжност по чл. 331 от Кодекса на труда е една от допълнителните мерки, които ръководството на "Холдинг БДЖ" ЕАД предприе за ускоряване на реформите в дружеството. Ефектът от прилагането на тази мярка ще бъде в размер на около 23–24 млн. лева годишно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА