Last news in Fakti

13 Ноември, 2011 14:28 903 4

КНСБ плаши Дянков със стачка заради пенсиите

  • пенсии-
  • дянков-
  • стачка-
  • кнсб
КНСБ плаши Дянков със стачка заради пенсиите - 1
Пламен Димитров. Снимка: БГНЕС

 

От КНСБ не одобряват новото намерение на финансовия министър Симеон Дянков и възрастта за пенсия, и осигурителният стаж да започнат да растат с по 6 месеца на година още от 2012 г.

Според Кодекса на труда от следващата година трябва да започне повишение само на осигурителния стаж за пенсиониране и то с 4 месеца. А възрастта за пенсиониране е предвидено да се повишава чак от 2021 г. Президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви:

Споразумение, което между другото вече е облечено в законодателни промени, т.е. действащи закони, то не е само споразумение. Категорично заявяваме, че всяко нарушение, едностранно от страна на министър Дянков, ще взриви социалния диалог и ще доведе до моментални наши действия. Това не е заплаха, това просто е реакция, да знае.

Ако все пак се приемат новите идеи за условията за пенсиониране, синдикатите ще организират национална стачка.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qqqqqq

    0 0 Отговор
    Кучетата си лаят кервана си върви.
  • 2 гост ами

    0 0 Отговор
    Синдикатите трябва най-сетне да си влязат в ролята за която съществуват - да защитават интересите на трудещите се и най-вече на своите членове. Но понеже дълги години не вършеха нито едното , нито другото, хората се отдръпнаха от тях. Че те нямат членска маса. Нека да кажат колко хора си плащат членският внос. Частниците не искат в техните фирми синдикати, а то всичко стана частно. И работникът като няма реална подкрепа от синдиката не смее да се опълчи.
    За пръв път пиша във ФАКТИ и ми прави впечатление, че кодът е на кирилица. БРАВО! Така трябва да е.
  • 3 Димитрова

    0 0 Отговор
    Пламен Димитров да знае , че всички помним откъде започна политическата му сариера . Да си прочете " Приказка за стълбата" от Христо Смирненски . И освен че трябва да обяви количествения състав на членската си маса , да каже колко народ се шири в сградата и какво получават от наеми . Отидох да разговарям с него и установих , че НЯМА приемен ден ! 30 години плащам членски внос , а не мога да разговарям ? Посъветваха ме да си напиша проблема и щели да го заведат с входящ номер . А след това да получа писмен отговор ?!? Че то при Бойко Борисов се влиза по-лесно , отколкото при Пламен Димитров .
  • 4 Димитрова

    0 0 Отговор
    Пламен Димитров да знае , че всички помним откъде започна политическата му кариера . Да си прочете " Приказка за стълбата" от Христо Смирненски . И освен че трябва да обяви количествения състав на членската си маса , да каже колко народ се шири в сградата и какво получават от наеми . Отидох да разговарям с него и установих , че НЯМА приемен ден ! 30 години плащам членски внос , а не мога да разговарям ? Посъветваха ме да си напиша проблема и щели да го заведат с входящ номер . А след това да получа писмен отговор ?!? Че то при Бойко Борисов се влиза по-лесно , отколкото при Пламен Димитров .