Last news in Fakti

17 Ноември, 2011 16:27 1 714 1

Протести срещу по-късно пенсиониране

  • софия-
  • протести-
  • кнсб-
  • възраст за пенсиониране-
  • увеличение
Протести срещу по-късно пенсиониране - 1
Снимка БГНЕС

КНСБ започва подготовка на национална протестна демонстрация срещу намерението на правителството за увеличаване на възрастта за пенсиониране.

Протестът ще е пред Народното събрание в деня на второто четене на бюджета на държавното обществено осигуряване за 2012. От конфедерацията ще сезират президентската институция с искане за налагане на вето върху промените в закона, с които ще се определи вдигането на възрастта за пенсия.

Промените, свързани с вдигането на пенсионната възраст, са конституционни - заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от Дарик радио.  Той обясни, че според Конституцията един закон, приет на първо четене, не може да бъде променян принципно и внесен на второ четене.

От синдиката настояват за среща с премиера Бойко Борисов, който да заяви позицията си по подписаното споразумение за пенсионната реформа и да огледа своите министри и вицепремиери, след което да прецени дали са нужни оставки в кабинета.

В неделя КНСБ и КТ "Подкрепа" ще проведат съвместно заседание, на което ще обсъдят оттеглянето на синдикатите от Съвета за тристранно сътрудничество, докато не бъде подновен нормалният социален диалог.

Синдикатите се подготвят и за национални стачни действия заради опитите за реформа на пенсионната реформа и отнемането на права от държавните служители във връзка с променения начин на заплащане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 паксметука

    3 0 Отговор
    Най- добре ще е като умре работника 1 месец след това да се пенсионира за да и е точно на държавата че таман да стане ясно колко много е загрижена за хората си...!!! А според мен тези тутманици които приемат тези закони да получават минимална пенсия тъй като бая са се налапали докато работят и се потят в парламента и нямат нужда от повече лапкане след кончината им защото са напред с материала за 100г. напред спрямо другите .... и така ще е най-справедливо за всички особено за тях с което ще докажат че наистина мислят зе едва оцеляващото население което им е гласувало доверие и т.н. !