867 2

Водещите световни компании стимулират българските специалисти да останат в страната

БТЛ Индъстрийз: заплати и кариерни възможности

Милена Богданова

Ниските заплати у нас и системата за преразпределение на финансовия ресурс винаги са били основна причина българските специалисти да предпочетат да заминат да работят в чужбина, веднага след получаването на дипломата си за висше образование.

Защо?

Родните компании и предприятия трудно намират средства, които да инвестират в разрастване на бизнеса и не успяват да достигнат нивото за конкурентното заплащане.

Повечето бъдещи специалисти са наясно с пазарната ситуация още по време на своето образование и още тогава взимат решението да търсят късмета си в чужбина. Истината обаче е, вече има светлина в тунела за младите и амбицирани кадри. С навлизането на водещи международни компании на българския пазар, които носят със себе си и нови условия на работа, повече българи решават да останат и да се развиват в страната.

БТЛ Индъстрийз – водеща международна компания в производството на медицинска апаратура, която оперира и у нас,стимулира своите служители не само с атрактивно и конкурентно заплащане, което е с минимум 10% по-високо от останалите в областта. Компаниятаосигурява отлична и комфортна работна среда, периодично организиране на различни тиймбилдинги, участие в благотворителни инициативни и др.Заплатите в BTL Industries, коректното отношение и възможностите за кариерно израстване стимулират повече родни специалисти да търсят признание у нас.

На подобен модел се основават и много от другите международни компании, които създават свои седалища в България. Всички те следват всепризнатия принцип, който гласи - доволни служители, проспериращ бизнес.

По този начин пред българските специалисти се появява един добър алтернативен вариант, според който те могат да останат да живеят в България, да работят според българските стандарти, но да се възползват от ползите да работят в международно признати организации.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Народна Милиция
  Отговор
  1 10:31  22.02.17
  Тази статия е лъжа,разбира се.Младите хора са умни и много добре знаят,че тук нищо не става.Скоро тук ще останат само млади роми.
 • Карата
  Отговор
  2 20:03  30.09.17
  Бачкам в BTL и статията е пълна пародия. Заплатите са ниски, а на шефските места се назначават познати и родници. Гърч и унижения!

Напиши коментар:


Публикувай