Last news in Fakti

4 Март, 2017 20:17 1 749 0

Вижте тайното оръжие на Uber

  • uber-
  • юбер-
  • приложение
Вижте тайното оръжие на Uber - 1

Под натиска на официалните власти Uber е използвал тайно оръжие, за да се задържи на пазара. Това разкрива в. „Ню Йорк таймс”.

Uber е използвал приложение, което е известни като Greyball. То е било използвано в градове, където то не е забранено. Основната цел на Greyball e била да защити шофьори от злонамерени конкуренти или противници на услугата, използващи смартфоните си, за да им пречат, а не действително да поръчат кола.

Приложението е блокирало наемането на кола на Uber от адреси, за които е известно, че са ползват от администрацията или контролните служби.

Разкритията на в. „Ню Йорк таймс” стават в период на трудни времена за Uber. Облаците над компанията се сгъстяват след като компанията е обвинена в сексуален тормоз от негова бивша служителка, кражба на технологии за безпилотни автомобили от Google, а самият гуру на услугата Травис Каланик неотдавна влезе в разправия със свой шофьор, след което беше принуден да се извини на служителите си.

Uber се оценява на $68 млрд., но е подложен от натиск от администрацията и водещи профсъюзи на таксиметровите шофьори от големите градове п света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА