Last news in Fakti

11 Март, 2017 15:19 4 107 3

Все повече германци – милионери бягат в чужбина

  • германия-
  • милионери-
  • бягство

Все повече германци, които са милионери, предпочитат да изнесат своя бизнес и активи в чужбина. Това разкрива в. „Ханделсблат“.

Водещото делово издание се позовава на анализ на консултанската компания New World Wealth.

Неговото изследване е показало, че през 2016 г. 4 000 германски милионери „са избягали в чужбина“. Само година по-рано техният брой е бил 1000 .

Германия е на трето място в света по брой на милионери след САЩ и Япония. По тази причина „бягството на милионерите“ е тревожно на фона на добрите данни за водещата за ЕС икономика. По-рано този месец дори беше отчетен и рекорден търговски излишък. Тези статистически данни са в рязък контраст с нарастващите равнища на бедност в страната. Разликата между бедни и богати недвусмислено се увеличава.

Според New World Wealth, броят на милионерите в Германия се е увеличил с около 50 на сто от 2009 г. Последните данни от доклад на германското правителство по въпросите на бедността и богатството установи, че един на всеки петима германци живее в бедност или около четири милиона души страдат от лишения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Deutschland unter allen

    28 2 Отговор
    Ами как няма да бягат естествено, че няма да искат да плащат данъци за да хрантутят гост паразитите на Меркел !?
  • 2 майна

    22 2 Отговор
    в България всеки случай не идват,по понятни причини
  • 3 Лелеее

    12 4 Отговор
    И колко от тези 4000 милионера са пренесли бизнеса си в България - отличника на ЕС?