Last news in Fakti

12 Март, 2017 11:05 2 382 0

Брекзит? Не! Просто развод

  • лондон-
  • ес-
  • брекзит

Лондон иска 9 млрд. лири от Европейската инвестиционна банка

По всичко изглежда процедурата по Брекзит ще бъде сведена до пазарлък за пари. Това става ясно от публикация във в. „Сънди таймс“.

Две седмици след като от Европейския съюз обяви, че смята да поиска от Лондон да изплати €60 млрд. за вече поети задължения, сред които са и пенсиите на служители на ЕС. Специалисти по европейско право вече коментираха, че пенсиите на британците, които са работили като еврокомисари също трябва да са обект на преговори.

От своя страна правителството на Тереза Мей е подготвило документ, според който Великобритания ще поиска да й бъдат върнати 9 милиарда лири (около $11 млрд.), които се явяват дела на Острова в Европейската инвестиционна банка.

Документът е изготвен от адвоката от Консервативната партия Мартин Хоув. Според него правителството в Лондон не само няма правни задължения да плаща каквото и да било на Брюксел, а и ЕС трябва да върне на Великобритания нейният дял в капитала на Европейската инвестиционна банка.

Анализатори веднага коментираха в специализирани блогове, че тази стъпка ще удари по Лондонското сити, защото показвала несигурността на управляващите на Острова да спазват поети ангажименти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА